- Reklama -

Detroit má nového střelce. Stačilo poslat Kindla na přesilovku

- Reklama -

Dosavadním gólovým  maximem Jakuba Kindla jsou čtyři zásahy do černého ve zkrácené povýlukové sezóně 2012-13. Z aktuálního ročníku není odehrána ani pětina a šumperský rodák už je na polovině tehdejšího stavu. Stačil mu k tomu povedený první listopadový týden.
Trenér Mike Babcock zařadil hokejistu draftovaného v roce 2005 v prvním kole do speciální formace pro přesilovky a na Kindlových číslech je to hned znát. Ve středečním utkání s NY Rangers se ve 33. minutě dočkal premiérového zásahu v sezóně a v závěru základní hrací doby byl členem trestného komanda, které zařídilo vyrovnání. Včera proti New Jersey dostala hůl českého zadáka znovu šanci promluvit při dvojnásobné početní převaze.
„Je to pro něho příležitost, aby si vysloužil více času na ledě. Vrátili jsme ho na přesilovky. Je to jenom na něm – pokud bude hrát dobře, bude dostávat prostor, pokud ne, tolik ho mít nebude,“ vzkazuje 27letému obránci kouč Babcock.
Od nástupu do organizace Rudých křídel v roce 2007 Kindl ve dvou utkáních po sobě ještě neskóroval – ani na farmě v Grand Rapids, ani v prvním týmu. „Naposledy se mi to povedlo někdy v juniorech,“ vzpomene si. „Neříkám, že jsem šťastný, ale mé výkony se lepší, takže z toho mám lepší a lepší pocity.“
Díky častějšímu nasazování do akce v posledních dnech mu průměrný ice-time už  narostl na šestnáct minut. Pořád to není tolik, jako měl v předchozích dvou sezónách (loni 17:13, předtím dokonce 18:33), to ale často zaskakoval za zraněné kolegy. Účastník minulého světového šampionátu věří, že se začíná blýskat na lepší časy.
„Každý rok nemůže být perfektní a vyvíjet se podle vašich představ. Teď mám ale před sebou novou sezónu a nový začátek. Musím přidat na bojovnosti, nenechat se porážet soupeřovými útočníky v soubojích o puk. Na to se musím zaměřit,“ klade si za cíl.
Když nebude dělat chyby vzadu, bude moci více uplatnit i své útočné schopnosti vepředu, slibuje českému obránci trenér Babcock v rozhovoru pro Detroit Free Press. „Myslíme si, že po ofenzivní stránce je na tom dost dobře, má kvalitní přihrávky. Největší problém má s návraty zpět a pohybem bez puku. Realita je taková, že když máte v hokeji potíže při bránění, trenér nemá důvod vás tolik nasazovat. Pokud jste v defenzívě dobří, dostanete víc času, abyste byli dobří i v ofenzívě.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -