- Reklama -

Do NHL míří další hvězda švédské ligy

- Reklama -

Už před měsícem informovala švédská média o možnosti přesunu jednoho z nejlepších hráčů SHL do National Hockey League. Až tuto středu byl ale odchod potvrzen. Útočník Michael Lindqvist, jenž je pověstný vynikajícími přesilovkami, se dohodl s New Yorkem Rangers na roční smlouvě.


„Jsem nesmírně nadšený, sen se stal skutečností, podepsal jsem svou první smlouvu v NHL…,“ sdílel třiadvacetiletý Švéd své nadšení na Twitteru.
Hokejista ani klub zatím bližší podrobnosti o kontraktu nezveřejnili.
Lindqvist odehrál v tomto ročníku 33 zápasů za Färjestad, v jehož dresu posbíral 34 bodů (20+14). Ve dvou utkáních play-off zaznamenal dva góly a asistenci.
Talentovaný forvard byl limitován pouze svými zraněními, kvůli nimž o část sezóny přišel.
Zpráva o Lindqvistově angažmá v NHL přišla jen pár dní poté, co Toronto ulovilo z SHL dalšího vynikajícího útočníka Pära Lindholma (čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -