- Reklama -

Toronto vyhrálo boj o švédskou hvězdu

- Reklama -

Maple Leafs se v těchto bouřlivých dnech (čtěte ZDE) podařilo získat významnou posilu. Portál hockeysverige.se informuje o tom, že Toronto ulovilo jednoho z nejlepších hráčů švédské nejvyšší soutěže Pära Lindholma. Podmínky kontraktu zatím nejsou známy.
Šestadvacetiletý rodák z Kusmarku, o něhož měla údajně zájem až polovina celků NHL, patřil v této sezóně do jednoho z nejnebezpečnějších útoků SHL. Formace Lindstrom – Lindholm – Muller se objevila i na olympiádě v Koreji.


Lindholm skončil v této sezóně na čtvrtém místě kanadského bodování soutěže, když v dresu týmu Skelleftea AIK nasbíral za 49 zápasů 47 bodů (18+ 29).
„Hraje obousměrně zodpovědnou hru s výrazným ofenzivním přispěním,“ citují stránky sportsnet.ca švédského reprezentačního trenéra Rikarda Grönborga. „Je lehké ho koučovat. Dokáže hrát v přesilovkách i oslabeních.“
Očekává se, že v příštím ročníku bude Lindholm zastávat v útoku Leafs významnou roli. Kanadský celek má momentálně pod smlouvou už jen dva další centry, a to Austona Matthewse a Nazema Kadriho.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -