- Reklama -

Do Pastrňáka se po porážce pustil kouč: Musí být lepší!

- Reklama -

Ospalí “Medvědi“ z Bostonu musí zabrat. Jinak z toho bude pořádné mrzení. Stejně jako v loňských vyřazovacích bojích promrhali vedení 3:1 na zápasy (tehdy s Florida Panthers) a teď stojí před 7. zápasem o vše. Hlavní hvězdou utkání, které skončilo 2:1 pro Toronto, byl William Nylander, Austona Matthewse nepustilo do hry zranění. Což zároveň potvrdilo paradoxní statistiku, že bez něj Toronto ve vyřazovacích bojích vyhrává více. Boston kontroval až brankou v poslední vteřině zápasu. A to jemu, na rozdíl od Třince proti Spartě v semifinále české extraligy, nestačilo.

A Češi? Nebodoval nikdo. Ani David Pastrňák, ani Pavel Zacha. A především “Pastu“, který si po snové základní části zatím připsal jen 2+2, zkritizoval kouč Bruins Jim Montgomery v pozápasovém rozhovoru. „Vaši nejlepší hráči musí být nejlepšími hráči hlavně v této části roku. Pastrňák se musí zvednout. Musí být tím dominantním hráčem, na kterého jsme zvyklí. Zatím se mu to daří jen v náznacích, ne tak důsledně jako v základní část,“ řekl Montgomery.

Toho naštval především úvod zápasu. Boston si v první třetině připsal pouhou jedinou střelu na branku. „Tohle je naprosto nepřijatelné. Příště musíme najít způsob, jak začít včas, a musíme být prostě lepší. Toronto, které začíná včas, získává výhodu a momentu,“ pokračoval v kritice Montogmery.

Pastrňák i Zacha měli šance, ještě za stavu 0:0. Ale ani jeden z nich se nedokázal prosadit. A teď oba dělí jediný zápas od konce sezony. Což o to… trenér Radim Rulík, který chystá český nároďák na domácí mistrovství světa by měl asi radost, kdyby byli oba hráči volní. Je ale otázka, zda by měli po takto bolestivém vyřazení vůbec zájem přijet. Na to ale ani jeden z nich, ani celý tým Bostonu myslet nebude a bude se soustředit na bitvu o vše. Zvládnou to? Anebo se bude radovat Toronto a sním i David Kämpf? To ukáže zápas, který se hraje v noci ze soboty na neděli v 02:00 SELČ.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -