- Reklama -

Dobrý zákrok, ale kde je puk?

- Reklama -

„Schoval puk do své výstroje,“ používá se často v novinářském slangu, když chcete dát najevo, že brankář nenechal soupeře skórovat. V případě Martina Brodeura to při čtvrteční návštěvě Bluesmanů v Los Angeles platilo doslova.
Když na něho Tyler Toffoli osm minut před koncem třetí třetiny vyslal kotouč, předvedl zkušený gólman rutinní zákrok. Když se ale zvedl z pokleku, začal se rozpačitě rozhlížet, kde vlastně černý kus pryže vězí. Intuitivně ho cítil někde v kalhotách či pod betony, jenže kde přesně se nachází, na to nemohl přijít. Zmatení byli i sudí, jeden dokonce hledal puk v bráně – pochopitelně neúspěšně.
Brodeur po chvíli zamířil ke střídačce, takže se zdálo, že dojde na menší „striptýz“, nakonec ale předmět doličný z brankářovy výstroje vypadl. Rozhodčí ho vítězoslavně ukázal všem přítomným a mohlo se pokračovat.

Po tomhle humorném incidentu se Brodeur ještě smál, o pár sekund později už vzteky potřásal hlavou. To když ho skákavým nahozením až od červené čáry překonal Dwigh King. Králové šli do vedení 6:4, které už do konce zápasu udrželi.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -