- Reklama -

Dopadnout jak sedláci v Ontariu, to vůbec není špatné

- Reklama -

Mírně nečekaný průběh má zatím semifinále AHL mezi Ontariem a Lake Erie. Prvně jmenovaný tým, který by měl být jakožto nejúspěšnější celek Západní konference po základní části papírovým favoritem, v souboji s třetím týmem prohrál úvodní dva zápasy. Nemalou  zásluhu na tom má český útočník Lukáš Sedlák.
K první výhře Monsters v poměru 4:3 přispěl jedním gólem, při druhém vítězství 3:2 si kromě branky připsal také asistenci. S deseti body posbíranými během jedenácti startů v play off nižší zámořské soutěže patří českobudějovickému odchovanci jedenácté místo v ligových statistikách.
Pro záložní tým Columbusu je průběžné skóre o to příznivější, že tento týden se bude hrát jen v Lake Erie. AHL totiž pevně nelpí na tradičním formátu série, v němž se týmy střídají v pořadatelství podle schématu 2-2-1-1-1, ale dává prostor různým variantám – a Reign s Monsters zvolili šablonu 2-3-2. Po dvou už absolvovaných zápasech v Ontariu (což je město v Kalifornii, kde mají farmu LA Kings, nikoliv stát v Kanadě) jsou tedy na programu tři duely v Clevelandu.
Lukáš Sedlák už se jich nemůže dočkat. „Vracíme se domů a víme, že před vlastními fanoušky hrajeme dobře. Můžeme sérii ukončit už doma. Odpočineme si a připravíme se na další zápas.“
V prvním utkání překonal 23letý centr zkušeného Petra Budaje ve 28. minutě střelou z vrcholu mezikruží, srovnával tím na 1:1. Lake Erie přidalo během dalších dvě a půl minuty ještě dva góly, Reign vyrovnali až po přestávce. Vzápětí ale slovenský gólman znovu inkasoval.
Také ve druhém zápase zapadly do Budajovy sítě puky v rychlém sledu. V čase 12:28 po průniku Ryana Craiga Sedlák před brankovištěm lehce posunul na lépe postaveného Markuse Hannikainena. Hned po následujícím buly se český útočník dostal do pásma po levé straně a poslal puk přesně mezi betony.
„Snažím se hrát tvrdě, chodit do brankoviště pro odrazy, rychle bruslit. Měl jsem štěstí, že jsem dal pár gólů,“ nezveličuje své zásluhy Sedlák.
Pokud se bude play off AHL vyvíjet podle dosavadního scénáře, mohli by na sebe ve finále narazit dva čeští hokejisté. I ve druhém semifinále mezi Torontem a Hershey totiž Bears, v jejichž sestavě je také silně znát přítomnost Jakuba Vrány, vedou 2-0 na zápasy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -