- Reklama -

Dostanou kamery GoPro zelenou?

- Reklama -

Vedení NHL zkouší použití nových kamer, které jsou upevněny na přilbách rozhodčích. Kamery s označením GoPro byly poprvé zkušebně nasazeny v přípravných zápasech v Torontu, Buffalu a Detroitu v rámci vzdělávacího programu arbitrů.
Pro rozhodčí ale tato změna představuje řadu potíží – váha přilby samozřejmě narostla a předzápasová montáž celého zařízení, které se musí na přilbě fixovat lepidlem, včetně nutného zatemnění úhlů kolem čočky černou páskou, není zrovna jednoduchá.
Podle slov hlavního videomanažera NHL Toma Masterse jsou záběry z minikamer GoPro v řadě situací na ledě mnohem detailnější, než je tomu u statických kamer. Některé akce viděné z pohledu kamery jsou snímány ze vzdálenosti několika málo metrů a oproti záběrům z hlavních kamer mají zcela odlišnou dynamiku.
„Viděl jsem záběry z nových minikamer a myslím, že bychom se alespoň ve výukových kursech rozhodčích NHL měli vydat tímto směrem. Minulý týden jsme na ledě Buffala získali skvělý obrazový materiál, na kterém je mimochodem i záznam, jenž nám pomůže zásadně zjednodušit a zpřesnit výuku týkající se výkladu a správného posouzení nového pravidla 76 o vhazování,“ říká Masters.
Pravidlo č. 76 o vhazování říká, že pokud bude hráč bránícího celku při vhazování po zakázaném uvolnění zdržovat hru, dostane napomenutí, ale povinně zůstává na buly. V případě opětovného provinění inkasuje hráč dvouminutový trest.
Co je GoPro?
GoPro (dříve Woodman Labs, Inc ) je americká společnost, která vyvíjí, vyrábí a prodává osobní kamery s vysokým rozlišením, které jsou často používané pro natáčení v extrémních podmínkách. Kamera je kompaktní, lehká, odolná, přenosná a dobře montovatelná na neobvyklá místa, jako jsou mimo jiné quadcoptery, letadla, auta, lodě, jízdní kola a motocyklové přilby, dokonce i na armádní tanky. Kamery zachycují video nebo fotografie v HD kvalitě (dnes uz i 4k) prostřednictvím širokoúhlého objektivu (cca 180 stupňů). Kamera měla premiéru v roce 2004 v San Diegu. Více informací najdete na internetu…

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -