- Reklama -

Doufám, že ty lepší časy na Floridě teprve přijdou, věří Reilly Smith

- Reklama -

Prvních několik let putoval z týmu do týmu. Reilly Smith, původně draftovaný Dallasem v roce 2009 ve třetím kole, čekal dlouho na šanci a první tým střídal s farmou v Texasu v AHL. Pak byl odeslán do Bostonu, kde odehrál dvě sezóny. Odtud se loni přestěhoval na Floridu. Tam odehrál výborný ročník a dočkal se nové pětileté smlouvy na 25 miliónů dolarů.
Konečně to vypadá, že by Smith mohl někde trochu zakořenit. Že by mohl zůstat delší dobu na jednom místě. Pětiletá smlouva je jistotou, na kterou dlouho dobu čekal. Zvlášť když zní na docela pěkné peníze. Smith se nemůže dočkat další sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měli jsme tu skvělou šatnu v loňském roce, já osobně jsem zažil asi nejzábavnější období za dobu, co hraji hokej,“ přiznal rodák z kanadského Toronta. „Když jsem dostal příležitost prodloužit tady kontrakt a zůstat zde dalších pět let, nebylo vůbec o čem přemýšlet.“
Po spíš průměrných číslech z prvních čtyř sezón předvedl 183 centimetrů vysoký a 84 kilogramů vážící útočník konečně průlomový ročník. S 25 góly zaznamenal své dosavadní maximum, 50 body zaostal za svým dva roky starým rekordem jen o bod. Ještě víc zářil v play off, kde stihl v 6 zápasech 8 bodů (4+4) a byl nejproduktivnějším hráčem Floridy Panthers.
„Když sem loni přišel, bylo dobré ho sledovat,“ řekl generální manažer Panthers Tom Rowe. „Nemyslím, že si lidé uvědomují, jak dobrý vlastně byl. Pak se na něj díváte každou noc, vidíte, jak je chytrý, jak skvělý je v defenzivě, jak ji doplňuje výbornou útočnou hrou. Dohromady vytvořili výborný útok, proti kterému je těžké hrát.“
Zejména v play off pak Smith svou hru povýšil ještě na vyšší úroveň. V sérii s NY Islanders byl jasně nejlepším hráčem Panterů. Věří, že celý tým bude do příští sezóny lepší.
„Vedení klubu udělalo dobrou práci, že nás udrželo pohromadě, a naší povinností je uspět. Loni jsme podle mého názoru hráli dobře, stanovili jsme si určitý standard, který bychom teď měli jenom překonávat,“ doufá pětadvacetiletý forvard.
Rowe je rád, že mu první dva útoky v podstatě zůstaly pohromadě, další útočné řady zkusil mírně vylepšit. „Když chcete v téhle lize vyhrávat, když chcete dosáhnout na Stanley Cup, potřebujete čtyři útočné řady,“ tvrdí generální manažer Floridy.
Smith by plány Panthers rád pomohl naplnit. „Cítím se, jako bych tu našel druhý domov,“ svěřil se. „Hodně to pro mě znamená. Jsem pořád na začátku kariéry a stále doufám, že ty lepší časy ještě přijdou,“ věří jedna z útočných opor Panthers.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -