- Reklama -

Eliáš s Havlátem jsou nemocní, lékaři se obávají příušnic

- Reklama -

Ďáblové si prochází opravdovým peklem. Nejenže se mužstvu nedaří herně, ale zranění a nemoci výrazně decimují základní kostru týmu. Na marodce se aktuálně ocitli i čeští útočníci Patrik Eliáš a Martin Havlát, kteří se možná připojí k početné řadě hráčů zasažených infekčním onemocněním příušnic.
Oba hráči chyběli na včerejším tréninku New Jersey a zatím zůstávají v péči lékařů, které mají potvrdit nebo vyvrátit podezření z nákazy. Pro Devils to není úplná novinka, tímto onemocněním už si prošli útočník Travis Zajac a obránce Adam Larsson. „Jsou nemocní, ale jestli mají příušnice, to se teprve uvidí. Ale snad ne,“ řekl Zajac.
Ani tréner týmu Peter DeBoer nemá k dispozici přesnější údaje. „Příušnice zatím diagnostikovány nebyly. To je vše, co k tomu mohu říci. Panuje obecná panika kvůli řádění tohoto onemocnění, proto preventivně testujeme všechny hráče, kteří se necítí dobře. Kompletní výsledky lékařského šetření k dispozici nemáme. Ale ta možnost existuje.“
A své si k tomu řekl i třetí do party, generální manažer Lou Lamoriello: „Jestli mají příušnice nebo nemají, to se zatím nepodařilo ani potvrdit, ani vyvrátit. Takže čekáme na přesnější informace. Doufám, že výsledky budou negativní.“
Bez Eliáše a Havláta nemají Devils k dispozici dostatek útočníků, aby mohli poskládat čtyři útočné formace. A nic na tom nemění ani fakt, že se do hry vrátil Mike Cammarelli.
New Jersey odeslalo v neděli na farmu do Albany forvardy Mikea Sisla a Tima Sestita. Druhý jmenovaný už je zpátky u týmu Devils, nicméně klub bude muset povolat ještě jednoho útočníka, který by zacelil volné místo v ofenzivních formacích. Popřípadě by DeBoer mohl využít služeb obránců Erica Gelinase nebo Petera Harrolda.
Ať už to vyřeší jakkoliv, faktem zůstává, že mimo hru je momentálně osm hráčů New Jersey, z toho šest útočníků. „Mám se smát nebo brečet? Nikdy jsem nic podobného neviděl. Nejenom zranění a nemoci, ale i další problémy, se kterými jsme během úvodních 35 zápasů museli bojovat. Ale to nás nesmí zlomit. Je třeba se s tím poprat,“ řekl DeBoer.
Na nic podobného si nevzpomínám. Je to až k smíchu, kolik hráčů vynechalo poslední zápasy. Snad se přes Vánoce věci uklidní a my budeme mít znovu k dispozici celý kádr,“ smutnil Zajac, ale zároveň dodal: „Ale nikdo nás litovat nebude. Vyhrávat se musí i za složitých podmínek. Pořád jsme dost silní na to, abychom dokázali vítězit a přežili bez větší úhony tyto složité časy.“
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -