- Reklama -

Eliáš se už možná na led nevrátí. Chci si užívat i jiné věci, naznačil

- Reklama -

Patrik Eliáš nepřestává trénovat, čas je ale proti němu. Všechno naznačuje, že se český útočník blíží hokejovému důchodu. Čtyřicetiletý Čech strávil celou svou dvacetiletou kariéru v NHL v New Jersey, moc si přál ještě pár zápasů přidat. Loni ale oblékl dres jen k 16 utkáním, po sezóně pak absolvoval chirurgický zákrok v oblasti kolena. Od té doby rehabilituje.
Stále sní sen o návratu na led. Klub, pro který tolik vykonal, mu ponechává otevřená dvířka. Eliáš je v kontaktu s mužstvem. Generální manažer Ray Shero mu nechal tolik času, kolik bude potřebovat. V pátek se nicméně Patrik Eliáš objevil v předzápasové radiové show a poprvé dal najevo, že jeho kariéra už možná nemusí pokračovat.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem moc vděčný Rayi Sherovi, že mi umožnil pořád tady trénovat a odevzdat se plně možnosti návratu. Je moc obtížné po všech těch letech procházet zraněním, jako je tohle.“
„Znovu a znovu nad vším přemýšlíte. Jestli to má smysl. Jestli jsem ještě schopný hrát na nejvyšší úrovni,“ pokračoval rodák z Třebíče. „Musím udělat to rozhodnutí co nejdříve. Nejen kvůli tomu, abych byl upřímný sám k sobě, ale hlavně z respektu ke všem chlapům a trenérům tady.“
Eliáš nazval sám sebe tréninkovým sparing partnerem pro hráče Devils. Trénujeme zejména s hokejisty, kteří jsou ve stejné situaci jako on a vrací se ze zranění. Na otázku, zda má nějaký termín ohledně návratu, odpověděl takto.
„Čas spěchá, samozřejmě. Mluvil jsem s Rayem před Vánocemi. Vysvětlil jsem, jak se cítím fyzicky a že si upřímně myslím, že fyzicky budu schopný hrát. Víc je to ale o tom, jak se cítím psychicky…“
„Je těžké to vysvětlit. Když procházíte zraněními, zanechává vás to v určitých pochybnostech. Současně si začínáte uvědomovat, že po hokeji může přijít něco dalšího. Můžu si užít rodinu a dělat věci, které jsem posledních 25 nebo 30 let dělat nemohl. Mentálně se blížím tomu, že si chci začít tyhle věci užívat.“
Patrik Eliáš má s manželkou Petrou šestiletou dceru Sofii. Útočník Devils v tuto chvíli nemá podepsanou smlouvu. Pokud se rozhodne s hokejem definitivně skončit, stane se zřejmě kandidátem na Hokejovou síň slávy, v New Jersey mu určitě jednou vyřadí dres s jeho číslem.
Čtyřicetiletý český forvard je klubovým rekordmanem v počtu nastřílených gólů (408), posbíraných asistencí (617) a bodů (1025). Ve stejných statistikách je nejlepší také v play off. S New Jersey vyhrál dva Stanley Cupy v letech 2000 a 2003.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -