- Reklama -

Fleury: Chci v Pittsburghu zůstat

- Reklama -

„Vždycky jsem tvrdil, že tohle je můj domov. Přál bych si, abych zde strávil celou kariéru. Budu se snažit být týmu a celé organizaci co nejprospěšnější. Snad tu ještě dlouho zůstanu,“ prohlásil jednatřicetiletý Fleury.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jednička draftu 2003 má velkou konkurenci v Mattu Murraym, který letos na jaře Tučňáky dovedl ke čtvrtému triumfu ve Stanley Cupu v historii klubu.
Dvaadvacetiletý Murray vychytal 15 z 16 potřebných výher a uvažovalo se o něm jako o žhavém kandidátovi na Conn Smythe Trophy udělovanou nejužitečnějšímu hráči vyřazovacích bojů.
Fleury o post prvního gólmana nepřišel kvůli nevyrovnaným výkonům, nýbrž kvůli následkům otřesu mozku. Jak to bude u Pens v ročníku 2016-17 vypadat s rolí brankářské jedničky je zatím nejasné. Nejpravděpodobnější variantou je, že se oba, minimálně z počátku, budou v brankovišti pravidelně střídat.
„Jsem si jistý, že Matt je na stejné lodi. Oba chceme hrát, ale je to tak, jak to je. Musíte se s tím vyrovnat a pokaždé, když nastoupím, se budu snažit odvést co nejlepší práci,“ tvrdí Fleury.
Tomu ještě z kontraktu zbývají tři roky, které Penguins z platového stropu každoročně ukrajují 5,75 milionů dolarů. Murrayho gáže činí 620 tisíc dolarů, už za rok se ale stane chráněným volným hráčem.
„Nikdy nevíte, kdy vás vymění. Mám velké štěstí, že jsem v Pittsburghu hodně dlouho a přestože jsem pořád mladý, chci tady zůstat. Trejd je běžnou součástí (kariéry), musíte se s ním vyrovnat,“ uzavírá Fleury.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -