- Reklama -

Happy Hockey Day! Minnesota oslavila svou lásku k hokeji

- Reklama -

V roce 2007 vznikla v Minnesotě iniciativa, jež si dala za cíl spojit lidi napříč celým státem skrze jejich oblíbenou kratochvíli. Hokej je ve druhém nejsevernějším státě USA považován za součást kultury a identifikační prvek minnesotské nátury. Ne nadarmo se někdy Minnesota nazývá 11. kanadskou provincií. Nikde jinde na světě nepoutá středoškolský hokej tolik pozornosti jako právě tady.
Hockey Day Minnesota letos připadl na 17. ledna a jako každý rok byl hlavní program – několik zápasů vybraných středoškolských týmů – soustředěn na jedno místo. Pořadatelství se tentokrát zhostilo hlavní město St. Paul, na jehož okraji bylo speciálně pro tuto událost vytvořeno dočasné kluziště. Den plný soubojů na ledových plochách pak vyvrcholil večerním utkáním v Xcel Energy Center mezi celky Wild a Coyotes. Stálým partnerem akce je stanice FOX Sports North, který všechna tato klání živě přenášela prostřednictvím 21hodinového hokejového maratonu.

 
Hlavní dění se odehrávalo na provizorní ledové ploše, jež byla vybudována na letišti. V pozadí lze vidět centrum města St. Paul.
 


 
Vrchol sportovního svátku v podobě bitvy mezi dvěma celky NHL pozorně sledovali také minnesotští vojáci, kteří momentálně slouží na misi v Kuvajtu. Wild se jim odvděčili výhrou 3:1.  
 

 
Hockey Day se slavil nejen v St. Paul. Chladné počasí a zamrzlá jezera přímo vybízela ke hře (nebo přinejmenším k jejímu sledování).  
 

- Reklama -

 

Úvodní foto: Megan Bearder

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -