- Reklama -

Havlát nebo Booth? Komu nabídnou Panteři smlouvu?

- Reklama -

Na jedné straně 34letý Martin Havlát, který v NHL v 788 zápasech zaznamenal 241 branek a 352 asistencí. Na straně druhé o čtyři roky mladší David Booth, jenž v závěru minulé sezóny pokořil metu 500 startů v nejslavnější lize světa a bodů zatím neposbíral ani tolik, kolik dal prvně jmenovaný gólů.
Oba útočníci jsou v tuto chvíli konkurenty, ale zároveň sdílejí společný osud. Na testy do přípravného kempu si je pozval hokejový klub z Floridy. A jeho nejvyšší šéf Dale Tallon dnes učinil narážku v tom smyslu, že kontrakt dostane pouze jeden, oba dva takřka jistě ne.

Panteři mají pod platovým stropem víc než osmimiliónovou rezervu, v tom by problém nebyl. Havlátova loňská mzda v New Jersey činila 1,5 mil. dolarů, Booth si v Torontu vydělal ještě o čtyři sta tisíc méně. Tallon na záležitost nahlíží především z pohledu místa na soupisce, kde už má deset míst mezi útočníky obsazených hráči s jednocestnými smlouva a další dvě – pokud jde o stálé členy kádru – zabírají Aleksander Barkov a Vincent Trocheck. Minimálně první z nich má post u prvního týmu prakticky jistý.
Martin Havlát se v předsezónních přípravných zápasech zatím představil dvakrát, na ledě strávil v průměru čtrnáct minut za utkání, do statistik si připsal jednu střelu na branku a dva záporné body v +/- hodnocení. David Booth má za sebou také dva starty, jeho průměrný ice-time byl o půlminuty nižší, vystřelil dvakrát a v tabulce pravdy má -3 body.
Vítěz vzájemného souboje obdrží zřejmě jako odměnu místo ve druhé útočné formaci Panthers po boku Nicka Bjugstada.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -