- Reklama -

Hon na Jimmyho Veseyho skončil úspěchem NY Rangers

- Reklama -

Už v roce 2012 draftoval Jimmyho Veseyho ve třetím kole Nashville. Tehdejší student Harvardské univerzity ale netoužil po rychlém vstupu do NHL. Dodělal školu a po ní si mohl vybírat. Odmítl možnost podepsat smlouvu s Nashvillem, který ho pár dnů před deadlinem přenechal za volbu ve třetím kole Buffalu. Ani to ale mladíka nepřimělo k podpisu smlouvy.
Vesey letos dohrál čtvrtou sezónu od draftu v Harvardu, kde obdržel nejvyšší individuální cenu Hobey Baker Trophy pro nejlepšího hráče NCAA. Lákala ho možnost vybrat si z nabídek mnoha týmů. Dočkal se. Chtěli ho prý v osmi klubech, mocně o něj usilovalo New Jersey, nakonec dal ale třiadvacetiletý talent přednost konkurenci a upsal se newyorským Rangers.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dohodli se na dvouleté nováčkovké smlouvě. „Věc, která mě přesvědčila, byla, že mě opravdu chtěli,“ řekl mladý levý křídelník. „Opravdu to vypadá, že mě chtějí mít v sestavě, a že mi věří. To bylo něco, na co jsem se těšil…“
V Nashvillu by pravděpodobně měl šanci ihned nastupovat v jednom z prvních dvou útoků. Zájem o něj měli také v Buffalu, New Jersey, u newyorských Ostrovanů, v Chicagu, Torontu, Pittsburghu a jeho domově v Bostonu. Vesey doufá, že zapadne mezi Jezdce, kde by se mohl dostat do některé z prvních tří útočných formací.
„Nezískal jsem pocit, že by hledal jakýkoli příslib, je to hrdý mladý muž,“ řekl na adresu posily generální manažer Rangers Jeff Gorton. „Věří ve svoje schopnosti. Když se podíval na náš tým, myslím, že viděl příležitost hrát. Asi se mu líbil fakt, že pár dalších mladých hráčů, které jsme poslední dobou přivedli, tady dostalo šanci.“

185 centimetrů vysoký a 88 kilogramů vážící útočník nasbíral ve 128 zápasech za Harvard dohromady 144 bodů. Odborníci jsou přesvědčeni, že je okamžitě připravený naskočit a hrát NHL. Mohl by z něj být skvělý hokejista. Přitom zatím nebude moc stát. Vydělá si 925 tisíc základního platu, ke kterému mohou přibýt výkonností bonusy až do výše 2,85 miliónu dolarů.
„Každý tým potřebuje takové hráče,“ říká Jeff Gorton. „Ve světě platových stropů vám to pomůže. Hlavně je to ale výborný hokejista, který se po čtyřech letech od draftu stál volným agentem. Každý se pokusí někoho takového získat.“
Rangers se několik let marně snažili o podpis talentovaného mladého hokejisty. Vesey by měl jejich přání vyplnit. „Je to velmi dobrý hráč se spoustou dovedností. Umí vstřelit branku, umí tvořit hru. Velmi talentovaný hráč,“ věří Veseymu Gorton.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -