- Reklama -

Hossa byl minulý týden nejlepší

- Reklama -

Střelecké dispozice byly hlavním argumentem, pokud jste se chtěli ucházet o zařazení mezi hvězdy uplynulého týdne v NHL. První Marián Hossa (Chicago) rozvlnil síť pětkrát, druhý Tyler Toffoli (Los Angeles) čtyřikrát. V rámci vyváženosti byl na bronzový stupínek postaven brankář Nashvillu Pekka Rinne.
Hossa k pěti brankám přidal ještě asistenci a bodoval ve třech ze čtyř startů. V pondělí dvakrát překonal arizonského Mikea Smithe, ve středu provedl stejný kousek Eddiemu Läckovi z Vancouveru. V pátek byl u dvou branek svého týmu v zápase s New Jersey, až v neděli proti Pittsburghu vyšel naprázdno.
Škoda, že se do excelentní bilanci 36letého forvarda se nemůže zařadit i duel se St. Louis z minulé neděle, kdy skóroval rovněž dvakrát. Do celkových statistik se mu nicméně počítá, takže Hossa v této sezóně už zaznamenal 17 branek a 25 nahrávek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Toffoli bodoval minulý týden v úplně každém utkání, možná proto, že Kings sehráli pouze tři. Začal v pondělí gólem do sítě Columbusu, ve čtvrtek se dočkal prvního hattricku v kariéře v zápase s Calgary (navrch přidal asistenci). Nahrávkou přispěl také k sobotnímu vítězství nad Washingtonem.
Dvaadvacetiletý hokejista je s 36 body třetím nejproduktivnějším členem týmů obhájců Stanley Cupu. Už v tuto chvíli má o sedm bodů překonaný svůj loňský rekord, brankově si polepšil o šest gólů.
Rinne od svého návratu do svatyně Nashvillu ukazuje, že přestálé zdravotní problémy se na jeho výkonech neprojevily. Minulý týden pustil ve třech utkáních dohromady pouze čtyři branky z 87 střel, což dává úspěšnost 95,4  procenta. Predátoři všechny zápasy vyhráli a s 82 body vévodí NHL.
V úterý si finský gólman připsal třicet zákroků při vítězství 3:2 v prodloužení s Tampou, o dva dny později ještě o dva více při výhře 3:1 nad Winnipegem. Stejným výsledkem skončilo také sobotní utkání s New Jersey, které ovšem Rinneho otestovalo pouze dvaadvacetkrát.
Foto: Icon Sporstwire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -