- Reklama -

Hvězdy měsíce: Dubnyk, Price, Ovečkin

- Reklama -

Leden patřil v anketě o nejlepšího hráče měsíce téměř výhradně ofenzivně zaměřeným hokejistům, v únoru mají mezi oceněnými převahu brankáři. Až za Devanem Dubnykem z Minnesoty a montrealským Careym Pricem najdeme na třetím místě útočníka Washingtonu Alexandra Ovečkina.
V hodnoceném období nastoupil Devan Dubnyk za Wild ve čtrnácti zápasech. Připsal si v nich jedenáct výher (nejvíc ze všech brankářů, 11-2-1), průměr 1,64 obdržené branky na zápas a procentuální úspěšnost zákroků 93,9.
Ve třech utkáních udržel čisté konto (v této sezóně vychytal celkem šest nul). Nejlepší hráč prvního únorového týdne se čtyřiadvaceti bezchybnými zákroky přičinil o výhru Wild 3:0 nad Chicagem, osmnáct puků lapil v duelu s Coloradem (1:0) a patnáct střel kryl při výhře svého týmu 4:0 v Edmontonu.
Po příchodu z Arizony (14. leden 2015) oblékl osmadvacetiletý rodák z Reginy dres Minnesoty ve dvaceti zápasech (15-3-1, úspěšnost zákroků 93,7%, brankový průměr 1,64) a svými výtečnými výkony pomohl Divochům k posunu z dvanácté na sedmou příčku tabulky Západní konference.
Priceův gólový průměr v únoru činil 1,34, v úspěšnosti zákroků se blížil 95 procentům (94,9%). Canadiens se s rodákem z Anahim Lake za zády vybojovali devět výher (9-1-1) a v tabulce Východní konference jim patří první místo.
Carey Price v únoru vynuloval hráče Detroitu, kteří ho zkoušeli překonat 25krát. Bezchybný výkon předvedl také v klání s Torontem, ve kterém čelil 30 střelám. S deseti výhrami na soupeřově kluzištích v řadě (šest z nich zaznamenal právě v únoru) vytvořil Price nový klubový rekord Habs.
Vysokou stabilní formu potvrdil Alexandr Ovečkin. Nejlepší hráč ledna odehrál v druhém letošním měsíci čtrnáct utkání, v deseti z nich bodoval, v osmi skóroval. Do statistik si zapsal sedmnáct kanadských bodů za deset branek a sedm přihrávek. Ve dvou utkáních vsítil rozdílový gól. Devětadvacetiletý rodák z Moskvy ovládl únorové statistiky NHL v počtu přesilovkových tref (5) a střel na branku (68).
S 65 body a 41 góly je Ovečkin nejproduktivnějším hráčem i nejlepším kanonýrem dosavadního průběhu soutěže. Především díky němu drží Washington na východě sedmou pozici.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -