- Reklama -

Hvězdy týdne: Gibson, Weber, Cammalleri

- Reklama -

Jako by hodnotitelé hokejových výkonů z uplynulého týdne sestavovali zúženou nominaci pro All-Star Game – ovšem po starém způsobu. Nejlepší trojici sestavili z anaheimského brankáře Johna Gibsona, obránce Nashvillu Shea Webera a útočníka Ďáblů Mikea Cammalleriho.
John Gibson plnil u Kačerů povinnosti brankářské jedničky poté, co Frederik Andersen onemocněl chřipkou, a plnil je opravdu na výtečnou. Ze čtyř startů si připsal tři výhry, z toho dvě s nulou, a ani porážka 1:2 s Tampou není ničím, za co by se musel stydět. Díky povedené týdnu si 22letý Američan vylepšil brankový průměr na 1,47 a úspěšnost zákroků na 94,4 procenta, což jsou mezi gólmany s alespoň sedmi starty první a druhý nejlepší výkon.
Neprůstřelnou zbroj nasadil hned v pondělním utkání s Vancouverem, kdy na něho mířilo 25 střel, následovala už zmíněná porážka s Lightning. V pátek si při čtvrtém shutoutu ve své kariéře poradil s 23 pokusy Sharks. V nedělním střetnutí s týmem, kterému v dětství fandil – Pittsburghem – mu napočítali stejný počet zákroků.

Shea Weber se v předešlém týdnu představil třikrát a stejné číslo charakterizuje i úspěchy kapitána Nashvillu. V úterý si připsal tři asistence při vítězství 5:2 nad Arizonou, v sobotu zaznamenal svůj první hattrick (a historicky první v podání jakéhokoliv obránce Predators) proti Detroitu. Kupodivu ani to na plný zisk nestačilo, Rudá křídla vyhrála 5:4 v prodloužení.
Weberovu bilanci doplňuje (nebo vlastně ne) bezbodový zápas s Floridou z 3. prosince. Stejně jako jejich lídr v něm dopadl i celý tým. Šest bodů staví 30letého zadáka na druhé místo ligových statistik za minulý týden.

Na prvním nalezneme o tři roky staršího Mikea Cammalleriho, který ve srovnání s Weberem zaznamenal o jednu branku více. Rozložení příspěvků útočníka Devils však bylo rovnoměrnější, ostatně stejně jako po většinu sezóny, v jejímž průběžném hodnocení zaujímá zkušený forvard páté místo.
V úterním střetnutí s Coloradem se sice Cammalleri do statistik nezapsal, zato o dva dny později přetavil proti Carolině své umění na dvě branky a nahrávku. Páteční a nedělní vystoupení si byla podobná jako vejce vejci – tři střely na bránu, jeden gól, jedna asistence.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -