- Reklama -

Jágr překonal Mrázka a zamával Espositovi

- Reklama -

Když se Jaromír Jágr na začátku března trefil ve svém druhém zápase za Floridu, vyrovnal tím v historických tabulkách Phila Esposita. V následujících šesti utkáních vyšel střelecky naprázdno, ale po včerejšku už patří páté místo se 718 góly pouze jemu.
Do 31. minuty zápasu s Detroitem svítily na ukazateli skóre dvě nuly, poté přišla Jágrova chvíle. Při přečíslení si sjel ze středu kluziště blíže k přihrávajícímu Jonathanu Huberdeauovi a střelou z levého kruhu poslal kotouč do protilehlého rohu svatyně, kterou strážil Petr Mrázek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Na jak dlouho opustil ligu, na tři roky? Představte si, kolik branek mohl ještě dát,“ složil českému veteránovi poklonu trenér soupeře Mike Babcock. „Je jedním z nejlepších hokejistů všech dob. Když pomyslíte, co předvádí ve svém věku. Lidé si už před časem mysleli, že je za zenitem, ale on není.“
Nechybělo mnoho a Jágr mohl o tři minuty později přidat další gól. Po střele Aarona Ekblada vyklouzl Mrázkovi kotouč a 43letý útočník ho brankovištěm usměrňoval do správných míst, ten samý úmysl měl ovšem i dojíždějící Brandon Pirri. Nakonec to byla jeho hůl, která se černé pryže dotkla před čarou jako poslední, ačkoliv branka byla původně připsána Jágrovi.
„To je v pohodě, vždyť jsou ještě mladí. To já ostatně taky,“ vytáhl jeden ze svých oblíbených vtípků Jágr. „Mám před sebou ještě spoustu zápasů.“

Do konce základní části jich Panterům zbývá jedenáct. Pokud by v nich Jágr ke čtvrteční asistenci přidal dalších šest, vyrovnal by se mezi nahrávači NHL šestému Adamu Oatesovi. Ještě o jeden bod víc a dostihl by v historických statistikách čtvrtého Rona Francise.

- Reklama -

Jágrmánie na NHLnews:


Oči člena elitního Triple Gold Clubu a vůbec všech hokejistů Floridy jsou ovšem upřeny k jiné tabulce. Z desátého místa Východní konference ztrácejí Panteři na osmý Boston pět bodů. Což by nemusela být nepřekonatelná propast, zvláště když se do jejich klece vrátil uzdravený Roberto Luongo. Včera mu třikrát pomohla tyč, ale i tak se pod vítězství 3:1 nad Red Wings významně podepsal 26 zákroky.
„V posledních sedmi či osmi zápasech, a to i v těch, které jsme prohráli, jsem cítil, že jsme ve hře a  máme na vítězství. Musíme hrát pořád stejně. Luongo všechno pochytá, takže nám stačí dát jeden gól,“ nabídne recept na úspěch Jaromír Jágr.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -