- Reklama -

Jaškin prodloužil o dva roky v St. Louis

- Reklama -

Na jaře 2013 po přesunu z juniorského celku Monctonu odehrál Dmitrij Jaškin za Bluesmany dva zápasy, v další sezóně osmnáct. Loni už si připsal 54 startů, v právě skončeném ročníku nastoupil k 65 utkáním. Kolik prostoru dostane od trenérů příště, zatím ještě neví – zato už ví, kolik dostane peněz. Na základě nové smlouvy si v každé z příštích dvou sezón vydělá jeden milión dolarů, tedy o 250 tisíc více než letos.
„Je skvělé, že můžu být součástí takovéhle party, že mám příležitost být nadále součástí týmu. Letos jsme se dostali do konferenčního finále, to je velká motivace do budoucna. Chceme se tam dostat znovu a já doufám, že v příštích dvou letech dojdeme ještě dále,“ připomněl bývalý slávista v rozhovoru pro klubový web poslední úspěch Blues.


Sám Jaškin se během letošních vyřazovacích bojů objevil na soupisce šestkrát – dvakrát proti Dallasu a v posledních čtyřech duelech se San Jose. Počet svých startů v play off tím rozšířil na dvanáct. Abyste nemuseli sčítat čísla uvedená v úvodním odstavci, prozradíme vám, že v základní části NHL odehrál během své kariéry 139 zápasů, v nichž zaznamenal 18 branek a 15 asistencí.
Smlouva je jednocestná, takže český reprezentant (s pozvánkou na Světový pohár v kapse) získá stejnou odměnu i v případě, že bude poslán na farmu. Až na konci června 2018 vyprší, Jaškinovi bude 25 roků a stále ještě bude chráněným volným hráčem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -