- Reklama -

Je výjimečné, že jsem skóroval na stadionu Heinz Field, řekl po venkovním zápase Crosby

- Reklama -

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby nastoupil do třetího venkovního zápasu ve své kariéře. Ten první rozhodl v nájezdech, z druhého si (jak se později ukázalo) odnesl otřes mozku, který mu na čas výrazně zkomplikoval kariéru. Ve včerejším duelu proti Philadelphii si konečně připsal první gól v utkání pod širým nebem.
„Když hrajete venku a skórujete, jde o výjimečný zážitek, ale vzhledem k tomu, že se mi to povedlo tady na pittsburghském stadionu, na který nemám nejlepší vzpomínky, je to o to unikátnější,“ prohlásil devětadvacetiletý lídr Pens.
Crosby utrpěl otřes mozku při Winter Classic 2011 proti Washingtonu hraném na stadionu Heinz Field, dějišti sobotního zápasu Stadium Series mezi pensylvánskými celky Penguins a Flyers.
„Ne každý se takové akce účastní, hrát doma, mít kolem přátele a rodinu, užít si zápas se spoluhráči, to všechno tomu dodává vzrušení. Máte štěstí, že jste toho všeho součástí. Když k tomu navíc přidáte vítězství, je to vždycky lepší,“ pochvaluje si Crosby.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvojnásobný olympijský vítěz se prosadil ve 12. minutě, kdy překonal Michala Neuvirtha svým 34. gólem v sezoně, čímž potvrdil pozici nejlepšího střelce v lize.
„Jste trochu dál od fanoušků, ale stejně si ten moment snažíte užívat, jak nejvíc to jde. Jak jsem řekl, už jsem do pár utkání pod otevřeným nebem nastoupil a neskóroval jsem. Když se vám to povede, snažíte si tu chvíli vychutnat,“ popisuje Crosby své pocity po vstřelené brance, které přihlíželo kolem 67 tisíc diváků.
„Měli jsme z něho radost. Je jasné, že když se sem vrátil, vybavil si nějaké vzpomínky, na které by nejraději zapomněl. Podle mě mu šance hrát na takovém vzrušujícím místě a fakt, že skóroval, pomohly minulé vzpomínky hodit za hlavu a posunout se dál,“ tvrdí trenér Tučňáků Mike Sullivan.
„Byl to pro něj solidní zápas. Hrál velmi dobře. Jeho řada byla po celý večer dobrá a jeho gól nám hodně pomohl,“ dodává lodivod Pittsburghu.
Crosbyho branka na 1:0

Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a asistence: 11:18 Sidney Crosby (Jake Guentzel, Scott Wilson), 26:44 Nick Bonino (Jake Guentzel, Brian Dumoulin), 41:50 Matt Cullen (Eric Fehr, Tom Kuhnhackl), 54:06 Chad Ruhwedel (Jevgenij Malkin) – 31:14 Jakub Voráček (Andrew MacDonald), 46:48 Shayne Gostisbehere (Claude Giroux, Brayden Schenn).
Střely na branku: PIT 7-11-11=29, PHI 16-12-10=38. Přesilovky: 1/5 – 1/4. Aréna: Heinz Field (67 318 diváků).
Brankáři: Murray 38/36 – Neuvirth 29/25.
Hvězdy utkání: Guentzel, Crosby (oba PIT), Voráček (PHI).
Česká účast: – Jakub Voráček (17:10, 4 střely, 1 hit. 1+0), Radko Gudas (18:36, 3 střely, 2 zbl. střely, 10 hitů), Michal Neuvirth.
Slovenská účast: – .

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -