- Reklama -

Joe Thornton jako 13. hráč v historii zaznamenal 1000. asistenci

- Reklama -

Veterán Joe Thornton jednou asistencí pomohl San Jose Sharks k výhře 3:2 na ledě Winnipegu. Pro sedmatřicetiletého kanadského centra šlo o 1000. nahrávku v kariéře, čímž se stal teprve 13. hráčem v dějinách NHL, jemuž se tento milník podařilo pokořit.
„Je super, když se vám něco takového povede a navíc vyhrajete. Na zpáteční cestě domů si užijeme legraci,“ prohlásil Thornton.
„Upřímně, mám štěstí, že jsem po celé ty roky zůstal zdravý a hrál s tak skvělými kanonýry. Pro nahrávače je to klíčové,“ podotýká skromně Thornton, celková jednička draftu 1997.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měl jsem po svém boku Jonathana Cheechoa, Glena Murrayho, Joe Pavelskiho, Patricka Marleaua. Ten seznam pokračuje dál a dál. Hráči, se kterými jsem během let hrál, uměli dostat puk do branky. Mám štěstí, že mám po boku takové střelce,“ tvrdí olympijský vítěz z Vancouveru 2010.
Thornton dosud nastoupil do 1432 utkání, v nichž nasbíral 1382 bodů.
První hvězdou večera byl vyhlášen brankář Žraloků Aaron Dell, jenž pochytal 31 střel.
„Je to pro nás velké vítězství. V této fázi sezony je každý bod klíčový. Po porážce 1:3 proti Minnesotě jsme potřebovali přijít s odpovědí,“ řekl sedmadvacetiletý gólman.
Thorntonova 1000. asistence

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -