- Reklama -

Johnson hattrickem srovnal sérii mezi Lightning a Rangers, Palát si připsal asistenci

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay srovnali sérii finále Východní konference na 1:1, když ve druhém utkání přehráli New York Rangers jednoznačným poměrem 6:2. Lightning tak v Madison Square Garden odčinili porážku z úvodního duelu, který Jezdci vyhráli 2:1 gólem Dominica Moorea dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny.
Nejlepším hráčem utkání byl Tyler Johnson. Americký centr se stal prvním hráčem v klubové historii floridského celku, jenž nasázel tři branky v jednom utkání play off NHL. Johnson se trefil při třech různých herních situacích. Jednu branku dal v oslabení, druhou v přesilovce, třetí v rovnoměrném počtu hráčů na ledě. Na jeho posledním zápisu do střelecké listiny se asistencí podílel Ondřej Palát.
„Jasně, přesně takový je Tyler Johnson: čím důležitější zápas, tím hraje lépe,“ chválil svého svěřence kouč Tampy Bay Jon Cooper. „Je neskutečné ho sledovat. Táhl celý tým, postavil se do čela a všichni jsme ho následovali.“
Hattrick Tylera Johnsona

„Každé ráno se raduju z toho, že mohu hrát v této lize a žít si svůj sen. Snažím se hrát nejlépe, jak umím. To mě žene dopředu. Hraji pro svou rodinu, která obětovala hodně, abych se dostal do NHL,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý rodák ze Spokane.
„Byli jsme si vědomi, že v prvním utkání jsme nehráli dobře. Věděli jsme, že tentokrát musíme dát do hry mnohem víc. Výborně jsme zareagovali a myslím, že jsme dnes odehráli skvělý zápas. Musíme v tom pokračovat,“ burcuje Johnson.
Druhou hvězdou zápasu byl vyhlášen Alex Killorn, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál. Na pomyslný bronzový stupínek vystoupal Nikita Kučerova. Jednadvacetiletý ruský křídelník se zviditelnil třemi asistencemi a se čtrnácti body (6+8) se v tabulce produktivity play off zařadil na třetí místo za Johnsona (16 bodů, 11+5) a Coreyho Perryho (15, 7+8). Výrazně o sobě dali vědět také Steven Stamkos (1+1) a Valtteri Filppula (0+2).
Povedený večer prožil i gólman Tampy Ben Bishop, jenž přispěl k triumfu svého celku pětatřiceti bezchybnými zákroky. Nejvíc práce měl ve třetí třetině, kdy zneškodnil všech patnáct střel. Rangers na něj vyzráli pouze v přesilovkách, nedisciplinovanost soupeře potrestali Chris Kreider s Derekem Stepanem, u obou branek asistovali Martin St. Louis a Dan Boyle. Bolts vyslali na Henrika Lundqvista 26 puků a šest z nich si našlo cestu za jeho záda.
„Musíme se probrat. Jsme ve finále Východní konference, už není prosinec,“ zlobil se forvard Derek Stepan po nejhorší porážce Blueshirts v play off od roku 2009 (Jezdci tehdy podlehli Washingtonu 0:4). „Tampa má skutečně vynikající tým. Můžete vidět, že v zápasech play off rozhoduje každý detail. Prostě když uděláte chybu, tak ji soupeř vždycky potrestá.“
Zatímco do druhého utkání semifinále Stanley Cupu nastoupili NY Rangers beze změn, soupeř vyměnil dva hráče. Do sestavy Blesků se vrátil centr Brian Boyle (Boyle vynechal předchozí duel kvůli blíže nespecifikovanému zranění) a Nikita Nestěrov. Mimo hru tentokrát zůstali Jonathan Marchessault a Vladislav Namestnikov.
„Musíme se z toho oklepat, je to jen jeden zápas. Série je vyrovnaná a teď jedem do Tampy,“ uklidňuje situaci gólman Jezdců Henrik Lundqvist. „I dnes se nám povedlo hodně dobrých věcí, dobře jsme bruslili, ale srážely nás chyby v rozehrávce na obranné i útočné modré čáře. Jakmile jsme ztratili puk, velice rychle se přesunuli do našeho obranného pásma a jim stačí málo. Mají šikovné hráče, kteří umí skórovat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -