- Reklama -

Kanaďané se chystají dobýt Prahu. Už nyní vzbuzují respekt

- Reklama -

GM Dallasu Jim Nill se během letošního jara rozhodně nudit nebude. Jakmile Stars vypadli ze hry o Stanley Cup, probleskla zámořskými médii zpráva o jeho pozici u kanadského národního týmu. Bývalý útočník, jenž během své hráčské kariéry oblékal dres Detroitu či Bostonu, bude jmenován generálním manažerem pro květnový šampionát.


 MS 2015 s NHLnews. Sledujte nás také na Facebooku a Twitteru.


Nill slouží texaskému celku od roku 2013 a není vyloučeno, že bude chtít do Evropy vycestovat i s některými ze svých stávajících svěřenců. Jména jako Tyler Seguin a Jamie Benn se přímo vybízejí.
Přestože je pro Kanaďany mistrovství světa druhořadou událostí, vysílají pokaždé silný a konkurenceschopný celek. Letos navíc budou mít kanadští hokejisté o motivaci navíc. Světový pohár 2016, který se uskuteční v Torontu, je pro mnoho hráčů velikým lákadlem a letošní šampionát může posloužit jako konkurz pro tento v Kanadě mnohem vážněji přijímaný turnaj.


 O Světovém poháru 2016 a jeho formátu se dozvíte více ZDE.

- Reklama -

Vyslanci kolébky hokeje pozvedli pohár pro mistry světa naposledy v roce 2007, když dokázali v moskevském finále porazit výběr Finska. Zlato mimochodem slavili také před 11 lety v Praze (viz foto níže).

Kdo by se tedy mohl objevit v týmu, který bude třetím soupeřem českých borců v základní skupině A? Už teď je jisté, že země javorového listu nebude otloukánkem.
Útočníci:
Logan Couture (San Jose Sharks) – Couture je druhým nejproduktivnějším hráčem kalifornského celku v této sezóně. Lepší už je pouze Američan Joe Pavelski.
Jamie Benn (Dallas Stars) – Držitel olympijského zlata má za sebou další solidní sezónu v zelenobílém dresu a vede týmovou produktivitu.
Tyler Seguin (Dallas Stars) – Do doby, než utrpěl zranění kolene, byl žhavým kandidátem na zisk Art Ross a Hart Trophy.
Claude Giroux (Philadelphia Flyers) – Nikdo v NHL nezískal za posledních pět sezón více bodů než tento ontarijský rodák.
Scott Hartnell (Columbus Blue Jackets) – Jeden ze strůjců kolumbuského březnového zázraku. Minulý měsíc si v 15 utkáních připsal 11 gólů.
Ryan Johansen (Columbus Blue Jackets) – Johansen má za sebou další úspěšnou sezónu. Na MS by neměl chybět.
Jordan Eberle (Edmonton Oilers) – V období od ledna letošního roku jeden z nejproduktivnějších forvardů v NHL.
Ryan O’Reilly (Colorado Avalanche) – Jeden z vůbec nejlepších defenzivních centrů.
Jarome Iginla (Colorado Avalanche) – Pro druhého nejproduktivnějšího hráče Avs v této sezóně by mohl být šampionát v České republice jednou z posledních příležitostí reprezentovat svou zem. Sedmatřicetiletý veterán je žhavým kandidátem na post kapitána.
Tyler Ennis (Buffalo Sabres) – Nejlepší hráč v nejhorším týmu. V Buffalu vede kanadské bodování.
Curtis Lazar (Ottwa Senators) – Získat zlato z mistrovství světa juniorů i dospělých v jednom roce může být pro dvacetiletého útočníka vskutku lákavé.
Adam Henrique (New Jersey Devils) – Jeden z mála dobrých mladých hráčů v New Jersey. V tomto ročníku získal více bodů než Patrik Eliáš.
Brandon Pirri (Florida Panthers) – Jágrův spoluhráč zažívá druhou sezónu ve floridském mančaftu a pravděpodobně svou doposud nejzdařilejší v kariéře.
Obránci:
Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs) – Bravůrní bruslař byl v soupisce už na loňském turnaji v Minsku.
Aaron Ekblad (Florida Panthers) – Pro osmnáctiletého hráče by se jednalo o úžasnou zkušenost.
Tyson Barrie (Colorado Avalanche) – Jeden z nejpodceňovanějších beků v lize.
Trevor Daley (Dallas Stars) – Nedoceněný veterán si na mistrovství světa naposledy zahrál v roce 2006.
Brent Burns (San Jose Sharks) – Obránce, který se nebojí zaútočit.
David Savard (Columbus Blue Jackets) – V Columbusu má za sebou s 33 body působivou sezónu.
Michael Del Zotto (Philadelphia Flyers) – Druhého nejproduktivnějšího beka Flyers letos zbrzdilo zranění.
Gólmani:
Cam Ward (Carolina Hurricanes) – V této sezóně dokázal, že stále není na odpis.
Calvin Pickard (Colorado Avalanche) – Světlá budoucnost za Varlamovovými zády.
Andrew Hammond (Ottawa Senators) – Ottawský objev zatím nedostal příležitost reprezentovat Kanadu na velkém turnaji. Tak proč to neprolomit letos v Praze?
Titulní foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -