- Reklama -

Kanadský obránce Kevin Klein ukončil kariéru

- Reklama -

Kevin Klein se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Kanadský hokejista strávil v National Hockey League dvanáct sezón. Zkušený zadák, jenž měl s Jezdci z New Yorku platnou smlouvu ještě na příští rok (vydělal by si 2,75 mil. USD), oznámil své rozhodnutí v noci z pátku na sobotu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Rád bych poděkoval organizacím Nashville Predators a New York Rangers za to, že mi dal příležitost splnit si sen – hrát v NHL,“ uvedl dvaatřicetiletý rodák z Kitcheneru (provincie Ontario) ve svém tiskovém prohlášení.
„Děkuji fanouškům obou klubů za jejich podporu. Když jsem hrál před takovým publikem, nemohl jsem být šťastnější. Během kariéry jsem získal spoustu přátel z řad spoluhráčů i týmového personálu, všichni mi budou moc chybět.“

Do NHL světa přivedli Kleina zástupci Nashvillu, kteří si ho vybrali v draftu 2003 ze sedmatřicáté pozice. Dres Predátorů oblékal od ročníku 2005-06 až do ledna 2014. Defenzivně zaměřený bek zamířil do New Yorku Rangers, soupisku Predators doplnil ofenzivně laděnější zadák Michaela Del Zotta.
„Moc rád bych poděkoval také rodičům za všechno, co pro mě udělali, za jejich neustálou lásku, starost a podporu,“ sdělil Klein. „Nejvíc chci poděkovat mojí ženě Jodi a dětem (Joseph, Oliver), kteří toho za ty roky hodně obětovali. Máme před sebou ještě mnoho let, které strávíme společně a na to se moc těším.“
Klein odehrál v základní části nejprestižnější hokejové soutěže světa celkem 627 utkání, ve kterých nastřádal 154 bodů za 38 branek a 116 přihrávek. V 73 zápasech play off zaznamenal čtyři góly a 15 asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -