- Reklama -

Kdo s kým v play off a o co se dnes ještě hraje

- Reklama -

Druhá dubnová neděle už měla být podle původních plánů dnem, kdy si hokejisté čtrnácti celků budou balit své „nádobíčko“ a šestnáct zbylých týmů se začne připravovat na play off. Sněhová vichřice zuřící koncem ledna nad východním pobřežím USA ale pozměnila program NHL, takže dnes se ještě bude hrát – a navíc stále bude o co hrát.
Vstupenky do vyřazovací fáze jsou rozdané, zatím však známe přesné složení jen u poloviny dvojic v každé konferenci.
Východ
Washington jako vítěz základní části se utká s Philadelphií, v souboji druhého a třetího mužstva Atlantické divize na sebe narazí Tampa Bay a Detroit. Složení zbylých dvou dvojic se bude odvíjet od výsledku dnešního zápasu mezi NY Islanders a Philadelphií. Pokud Ostrované zvítězí, přeskočí v Metropolitní divizi městské rivaly z Manhattanu a na začátku play off zavítají do Pittsburghu, v opačném případě je čeká cesta na Floridu. V případě Rangers to samozřejmě platí opačně.
Západ
Prvenství v konferenci si v sobotu zajistil Dallas, jenž změří síly s Minnesotou. Na St. Louis jako druhý tým Centrální divize čekají obhájci titulu z Chicaga. V Pacifické divizi není ještě kvůli dohrávanému utkání Anaheimu s Washingtonem jasno. Jestliže Ducks v americké metropoli zvítězí, bude jim patřit první příčka ve skupině a přivítají v prvním kole Nashville. Jakákoliv ztráta je nasměruje k měření sil se San Jose. Stávající lídr z Los Angeles to má znovu nastaveno opačně – za soupeře dostane Predátory nebo Žraloky – takže o nějaké kalifornské derby rozhodně nepřijdeme.
Play off National Hockey League odstartuje ve středu, přesný rozpis zveřejní vedení soutěže po odehrání dnešních utkání.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -