- Reklama -

Konec jedné éry? Žralokům se vzdalují postupové pozice

- Reklama -

Dochází jim čas, zápasy, možnosti. Necelý měsíc před koncem základní části čelí Žraloci velmi reálné hrozbě, že se letos nekvalifikují do vyřazovací části. V případě kalifornského klubu by se jednalo o konec jedné éry – poprvé od roku 2004 by si fanoušci San Jose nemohli vychutnat elektrizující atmosféru zápasů v play off. Vyjma Detroitu přitom v současné NHL nenaleznete žádný jiný tým, který by se mohl pochlubit tak dlouhou šňůrou účasti ve vyřazovacích bojích.
„Po léta jsme byli schopni udržovat si jistý standard, určitou výkonnost, která nás řadila k elitním týmům v lize. Pokud o něco takového přijdete, pak je hrozně těžké na to znovu navázat,“ řekl kouč Todd McLellan, který v americkém klubu působí od roku 2008.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jenže se šancemi Žraloků je to hodně na pováženou. San Jose nezvládlo poslední dvě utkání, když prohrálo jak se Chicagem, tak s Winnipegem. A to s celkovou bilancí 11 inkasovaných branek. Suma sumárum – před dnešním duelem na ledě Toronta ztrácí americký klub na postupové pozice šest bodů – nejvíce za celou letošní sezónu.
„Začíná dělení na ty úspěšné a na ty neúspěšné. Nejsme na tom zrovna nejlépe, nicméně pořád jsme ve hře o postup. Na to nesmíme zapomínat,“ řekl McLellan.
„Dospěli jsme do bodu, kdy začínáme fandit jiným týmům, aby úspěšně zvládly utkání proti soupeřům, na které se potřebujeme dotáhnout v tabulce. To nikdy nevěstí nic dobrého. Ale pokud se nám bude dařit v našich vlastních zápasech, pak nebudeme muset spekulovat a vymýšlet postupové teorie,“ dodal kouč Žraloků.

Todda McLellana čeká s týmem nesmírně náročný závěr základní části

- Reklama -

San Jose odehraje před koncem základní části ještě 12 utkání. Stejnou porci zápasů mají před sebou i týmy LA Kings a Winnipegu Jets, které s dosavadním ziskem 82 bodů okupují poslední dvě postupové příčky do play off.
„Nepřemýšlíme o nějaké sérii účastí v play off. O tom, jestli opravdu skončí nebo ne. Snažíme se připravit na naše nadcházející utkání. Abychom uspěli a mohli najet na vítěznou vlnu,“ řekl veterán Joe Thornton.
Ale jeho spoluhráč Tommy Wingels v tom nemá tak jasno: „Je to jasný důkaz toho, jak úspěšná léta prožila tato organizace za poslední dekádu. Nechceme být těmi, kvůli kterým toto období skončí.“
Dnešní zápas na ledě Toronta by Žraloky mohl nakopnout. Maple Leafs jsou předposlední ve Východní konferenci, v posledních sedmi odehraných utkáních si připsali jediné vítězství. Navíc jim bude chybět útočník Nazem Kadri, který byl suspendován za zákrok na útočníka Edmontonu Matta Frasera (o případu jsme vás informovali ZDE).
Ale žádný tým není hodno podceňovat, upozorňuje nejlepší střelec Žraloků Joe Pavelski: „Všichni jsou obeznámeni s tím, v jaké situaci se momentálně nacházíme. Proto pochybuji, že by ten zápas někdo bral na lehkou váhu.“
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -