- Reklama -

Konec monarchie? Králové už nemají osud ve vlastních rukou

- Reklama -

lakings-fbKdyž jsme o LA Kings psali před týdnem, nebyli na tom sice zrovna růžově, ale postupové karty stále drželi ve svých rukou. Dnes už to neplatí. Úterní porážka 2:4 s Edmontonem je odsuzuje do role čekatelů. Ve zbývajících dvou zápasech už Králům nestačí pouze vyhrát, musí doufat také v pomoc od ostatních týmů.
Svěřenci Darryla Suttera buď potřebují získat o tři body více než Calgary, tedy přímý divizní soupeř, nebo o tři více než Winnipeg, držitel poslední divoké karty na západě. A to bude zatraceně náročný úkol. Také oběma konkurentům zbývá do konce základní části sehrát dvě utkání.
„Musíme vyhrát. To si ostatně říkáme už nějakou dobu,“ odtuší kouč obhájců Stanley Cupu.
Plameny může Los Angeles o dva body připravit ve čtvrtečním vzájemném zápase. Tryskáči se ve stejnou dobu představí v Coloradu, tedy na ledě celku, kterému už o nic nejde. V sobotu změří Flames a Jets síly navzájem, což by Králům mohlo ještě pomoci, sami si však v závěrečný hrací den musí poradit se San Jose. Jenže s výkonem, jaký předvedli včera v Edmontonu, by zřejmě neuspěli.
„Neměli jsme dost energie, nebyli schopní hrát svůj styl,“ vypočítává lídr klubových tabulek Anže Kopitar. „Nevím, z jakého důvodu, ale nezahráli jsme tak dobře, jak bychom potřebovali. Jezdilo se nahoru dolů a to nám proti Edmontonu, který má ve svém středu hodně rychlých hokejistů, ublížilo.“


Vstupte do světa statistik NHL


Minulý týden Kings roznesli Olejáře 8:2, jenže to stál v brance kanadského celku Ben Scrivens (a později Tyler Bunz). V úterý se do ní postavil Richard Bachman, který Králům ve třech předchozích utkáních věnoval pouze bod. V kleci hostů byl místo obvyklé jedničky Jonathana Quicka Martin Jones.
„Když se podíváte na náš rozpis, pochopíte, proč musíme prostřídat oba,“ vysvětluje kouč Sutter. „Tohle rozhodnutí nepadlo včera, ale už o pár dnů dříve. Martin dnes zachytal velice dobře.“
Problém byl v mužích před ním. „V defenzívě jsme nebyli tak pozorní, dvakrát jsme inkasovali po prohraných vhazováních,“ upozorňuje Kopitar.
„Nepřitlačili jsme na ně dřív, dokud jsme v poslední třetině neprohrávali 1:3,“ přidá se zadák Drew Doughty. Jeho parťák Jake Muzzin doplní: „Na začátku jsme byli trochu leniví a táhlo se to s námi po celý večer. Oni dokázali trestat naše chyby, my jejich ne. Nezbývá než vybojovat dva body v Calgary.“
A další v San Jose, jak píšeme výše. Jinak se poprvé od roku 2006 stane, že v play off NHL bude chybět obhájce Stanley Cupu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -