- Reklama -

Krejčí dal první gól. A Boston si oddychl

- Reklama -

Sezóna mu kvůli zranění začala o pět dnů později než ostatním, přesto se David Krejčí už po dvou vystoupeních zařadil mezi elitní střelce Bruins. Při letošní nízké produktivitě svěřenců Claudea Juliena mu k tomu stačila jediná branka. Český útočník otevřel skóre středečního utkání s Detroitem a dvoubodový zisk, pro Boston v jeho současné pozici tak cenný, stvrdil proměněným samostatným nájezdem.
Přestože byl rodák ze Šternberka vyhlášen hlavní hvězdou večera, před mikrofony zámořských novinářů se nedostal. Musíme tedy vzít zavděk vyjádřeními jeho kolegů, např. Riellyho Smithe, který k výhře 3:2 přispěl úplně stejným dílem jako Krejčí.
„Dneska jsme do toho dali mnohem víc energie. Dařilo se nám držet naší hry mnohem víc než v předchozích dvou zápasech,“ tvrdí 23letý křídelník.“Ukázali jsme, že jsme mnohem lepším týmem než v posledních čtyřech utkáních.“
Trenér Claude Julien neváhal označit včerejší duel za nejlepší vystoupení Medvědů v sezóně. Při jejich dosavadní bilanci – dva body z osmi možných, pouze čtyři vstřelené góly – se není čemu divit.
„Dneska jsme zahráli velice dobrý zápas. Bylo to těžké vítězství, ale bylo zasloužené,“ řekl.
Základ k němu položila Krejčího branka. Český útočník v šesté minutě po přihrávce Chrise Kellyho pronikl mezi dva bránící hráče Red Wings (Jakuba Kindla a Justina Abdelkadera) a Jimmyho Howarda překonal blafákem do forhendu.
Rudá křídla ještě do přestávky zásluhou Tomáše Tatara vyrovnala a v závěrečné třetině dokázala díky Gustavu Nyquistovi odpovědět i na Smithův gól. Vyrovnávací branka padla při početní výhodě domácích po sporném McQuaidově vyloučení, ale hosté se nenechali zlomit.
„Jsme odolná parta, loni jsme to prokázali. Bylo příjemné, že se nám podařilo vrátit se zpět,“ komentuje to Smith.
Když hovoří o návratu, myslí samostatné nájezdy, které musely za nerozhodného stavu 2:2 určit vítěze. Krejčí v nich použil stejný fígl jako v základní hrací době a zařídil tím bod navíc, kterým Boston posunul v tabulce Atlantické divize právě před včerejšího protivníka.
Poprvé od dubna 2013 se do arén NHL vrátil Simon Gagne. Nová posila Bruins odehrála dvanáct minut, během nichž dvakrát vypálila na Howardovu bránu a rozdala dva hity. Gagne začal utkání ve čtvrté formaci vedle Daniela Paillea a Ryana Spoonera, ale v závěru nastupoval po boku Krejčího s Milanem Lucicem.
„Potřeboval jsem tam poslat zkušenější borce, byli jsme zakřiknutí,“ vysvětluje kouč Julien. „Chtěl jsem, abychom zvítězili, tak jsem udělal, co bylo třeba.“
„Simon nehrál od dubna 2013, takže se dostával pomaleji do tempa, ale postupem času hrál lépe a lépe,“ povšiml si Gagneho občasný parťák Lucic. „V poslední minutě měl velkou šanci. Pomůže nám už jen svými zkušenostmi, ale věřím, že během sezóny se bude zlepšovat.“

Příští zápas v TV: Montreal – Boston, čt/pá 16. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Bridget Samuels
 
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -