- Reklama -

Letošní Vezina Trophy získá Demko, Bobrovskij nebo Hellebuyck

- Reklama -

Zámořská liga NHL oznámila trojici nominovaných na trofej pro nejlepšího brankáře základní části Vezina Trophy. Jsou jimi Sergej Bobrovskij z Floridy Panthers, Thatcher Demko z Vancouver Canucks a Connor Hellebuyck z Winnipeg Jets. O vítězi rozhodnou svým hlasování generální manažeři klubů NHL.

Nejstarším z trojice nominovaných je ruský brankář Panthers Sergej Bobrovskij. Finalistou byl třikrát, dvakrát si už Vezina Trophy odnesl (2012/2013 a 2016/2017 pokaždé v dresu Columbus Blue Jackets). V letošní základní části si připsal 36 výher, ve statistikách má 2,37 branek na zápas a pyšnil se 91,5% úspěšností zákroků. Společně s Demkem zaznamenal nejvyšší počet čistých kont (6). Bobrovskij pomohl Floridě vyhrát Atlantickou divizi.

O jednu výhru více než Bobrovskij letos vychytal gólman Winnipegu Connor Hellebuyck. Američan má zaznamenal průměr 2,39 gólů na zápas a 92,1% úspěšnost zákroků. V 60 zápasech, do kterých nastoupil, udržel pětkrát čisté konto. Už nyní má ve svém držení za letošní základní část William M. Jennings Trophy pro brankáře týmu, který obdržel nejméně gólů. Čtyřikrát byl mezi finalisty hlasování o Vezina Trophy, cenu si odnesl za sezonu 2019/2020.

Poprvé se mezi finalisty hlasování o trofej nesoucí jméno George Veziny objevil Thatcher Demko z Vancouveru. Jak už je zmíněno výše, společně s Bobrovským vychytal nejvíce čistých kont v letošním ročníku. Připsal si 35 výher a zaznamenal 91,8% úspěšnost zákroků a průměr 2,45 branek na utkání. Kvůli zranění kolena zmeškal 14 utkání základní části. Díky jeho příspěvku Canucks vyhráli Pacifickou divizi.

- Reklama -

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -