- Reklama -

Magický Holtby potřetí v sezóně vynuloval střelce Bostonu a vyrovnal klubový rekord Olafa Kölziga

- Reklama -

Brankář Washingtonu Braden Holtby je v letošní sezóně černou můrou hokejistů Bostonu. Potřetí mu totiž v zápase nedokázali vstřelit ani gól. Nestačilo jim k tomu ani celkových 88 střel, z toho 27 v posledním zápase (3:0). Holtby už má na kontě devátou nulu v tomto ročníku, což je společně s Pricem z Montrealu a Fleurym z Pittsburghu nejvíce v NHL.


Vstupte do světa statistik NHL


„Proti Bostonu se nám hodně daří. Nevím, jestli si na ně tak věříme, nebo čím to je. V minulosti jsme z tohohle týmu měli před zápasy velký respekt, tak teď se snažíme být lepší. A letos nám to hodně vychází,“ řekl po utkání Holtby, jenž zároveň vychytal Capitals 41. vítězství v sezóně a vyrovnal klubový rekord Olafa Kölziga z ročníku 1999-2000.
Washington otevřel skóre zápasu po čtyřech minutách, kdy John Carlson dostal ideální přihrávku k pravému kruhu a švihem překonal brankáře Bostonu Tuukku Raska. Ten v první třetině kapituloval ještě jednou, když od modré vypálil projektil Matt Niskanen a puk před finským gólmanem nešťastně tečoval bostonský obránce Zach Trotman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Ve druhé části Holtby podržel tým při úniku Milana Lucice a jeho spoluhráči potom přidali třetí trefu. Jevgenij Kuzněcov se u pravého mantinelu protáhl kolem Toreyho Kruga a rozjel se s pukem za branku hostí. Ještě než byl úplně za ní, přihrál zadovkou na najíždějícího Marcuse Johanssona a ten překvapil Raska svým dvacátým gólem v sezóně.
„Dosáhl jsem další mety. Kouč po mě chtěl, abych střílel víc gólů, tak je fajn, že se mi daří, ani nevím jak. Jevgenij to vymyslel parádně. Střílení gólů je zábava, ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli a momentálně se nám daří. Hráli jsme naši hru a to jsme pak těžko k poražení,“ řekl po zápase Johansson.
Washington využil pomalého startu soupeře a dvou rychlých gólů v rozmezí tří minut hned na začátku zápasu, po kterých už Medvědi těžko chytali druhý dech. „Měll jsem trochu obavy, aby nás to brzy neuspokojilo, ale to se nestalo. Jeli jsme dál a udávali tempo, takový přístup se mi líbí,“ pochvaloval si trenér Capitals Barry Trotz.
„Nechali jsme Washington, aby nám vnutil svoji hru hned na začátku, což v zápase jako byl tenhle, nemůžeme připustit,“ sypal si popel na hlavu útočník Bostonu Patrice Bergeron. „Musíme na to totálně zapomenout a myslet na zápas s Floridou,“ dodal.
Boston sice drží v tabulce Východní konference poslední postupové místo do play off, ale ještě jej o ně může připravit Ottawa. Oběma týmům zbývá odehrát do konce základní části National Hockey League dva zápasy.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -