- Reklama -

Marcus Johansson se těsně před arbitráží dohodl s Capitals na nové smlouvě

- Reklama -

Švédský hokejista Marcus Johansson se dohodl s vedením Washingtonu na nové tříleté smlouvě, díky níž si vydělá celkem 13,75 miliónu dolarů. Pětadvacetiletý útočník se tak na poslední chvíli vyhl arbitráži, která se měla ve středu uskutečnit v Torontu.
Finanční představy obou stran se dlouhou dobu výrazně lišily. Zatímco klub nabízel Johanssonovi kontrakt s ročním výdělkem 3,85 miliónu dolarů, rodák z Landskrona žádal po americkém celku 5,25 miliónu USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Johansson se nakonec dohodl s Capitals na kompromisním řešení. Průměrný roční příjem stříbrného medailisty z olympijských her v Soči (2014) bude činit 4,583 miliónu dolarů. Johansson si finančně polepší, protože v poslední sezoně měl příjem 3,75 mil. USD.
„Zástupci obou stran doufali, že bychom se mohli domluvit ještě před arbitráží a máme velkou radost, že se nám to podařilo,“ řekl Johansson. „Jsem skutečně šťastný, že se nám to podařilo vyřešit. Myslím si, že jsme rádi, že můžeme jít dál a připravit se na sezónu.“
Johansson více než fakt, že se na poslední chvíli vyhnul nepříjemnému arbitrážnímu řízení, potěšilo, že zůstává na delší dobu v dresu Capitals.
„Každý ví, že máme ve Washintonu opravdu kvalitní tým,“ sdělil švédský reprezentant. „Aby bylo možné udržet takový tým pohromadě, je to těžké pro každého. Proto jsem moc rád, že se nám to podařilo dovést do zdárného konce. Je pro mě důležité, že mohu být součástí tohoto mužstva i v dalších třech letech.“
Capiatls draftovali Johanssona před sedmi lety v prvním kole ze 24. pozice. Během šesti sezón odehrál v základní části NHL 419 utkání, ve kterých nasbíral 232 bodů za 78 gólů a 154 přihrávek. Ve 56 zápasech play off zaznamenal 7 branek a 15 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -