- Reklama -

Markov: Canadiens mě nerespektovali

- Reklama -

Obránce Andrej Markov si v NHL nikdy neoblékl jiný dres než ten montrealský, s Canadiens se přesto nerozešel v dobrém. Jeho hořká slova zaznamenal Jonathan Bernier z Le Journal de Montreal.
„Jako sportovec a člověk, který strávil v Montrealu 16 let svého života, bych byl rád, kdyby mě respektovali,“ řekl zklamaný Markov.
Osmatřicetiletý Rus narážel na fakt, že se nedokázal s klubem letos v létě dohodnout na nové smlouvě a byl tak přinucen Habs po 17 sezónách opustit. Markov se nakonec vrátil do Ruska, kde podepsal dvouletý kontrakt s týmem KHL Ak Bars Kazaň.
„Budu k vám upřímný. Mezi mnou a Montrealem nebyla prakticky žádná jednání. Dostal jsem od nich dvě nebo tři nabídky s jasným sdělením: Buď podepíšeš, nebo nepodepíšeš,“ konstatoval zřetelně rozladěný bek.
Embed from Getty Images
Markov požadoval dvouletou smlouvu, Canadiens mu ale nabídli pouze roční kontrakt: „Nikdo mě tam neposlouchal a nikdo mě tam ani poslouchat nechtěl. To se tam stalo. Takže jsem musel volit mezi podpisem za jejich podmínek nebo odchodem do nového týmu.“
Rodák z Voskresensku, který odehrál za slavný kanadský klub 990 zápasů, se však naděje na návrat do Québecu nevzdal: „Rád bych toho dosáhl, ale nepodařilo se mi to. Možná se tomu tak jednou stane, ale ne teď.“
V dosavadní sezóně KHL nasbíral Markov 19 bodů v 39 utkáních.
„…svého rozhodnutí jít zpět do Ruska nelituji. Učinili jsme tak s vědomím, že je to v nejlepším zájmu mé rodiny. A ta je pro mě tím nejdůležitějším,“ uzavřel mistr světa z roku 2008 svou otevřenou zpověď.
O odchodu Markova do Ruska se v listopadu rozpovídal i jeho bývalý spoluhráč P.K. Subban (nyní Nashville) – „Je pro mě zvláštní vidět ho někde jinde“:


Titulní foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -