- Reklama -

Michálek byl při střelecké chuti, Hudler dvakrát asistoval

- Reklama -

Takhle povedený den Milan Michálek za poslední čtyři měsíce ještě nezažil. Poprvé v tomto ročníku se českému útočníkovi podařilo dvakrát za zápas rozvlnit síť, a protože navrch přidal asistenci, pokořil také svůj sezónní bodový rekord. S uměním ottawského forvarda se v sobotu odpoledne seznámili oba brankáři Edmontonu. Viktora Fastha překonal v osmé minutě při přesilovce bekhendovou střelou z pravého kruhu, jeho náhradníka Richarda Bachmana o šestnáct minut později z opačné strany po přečíslení.
Mezitím padlo na každé straně po dvou gólech, především začátek prostředního dějství byl v tomto ohledu hodně divoký. Po druhé Michálkově trefě už se prosazovali pouze domácí, takže zápas skončil jejich vysokým vítězstvím 7:2. Český útočník byl podle očekávání vyhlášen nejlepším mužem na kluzišti.
Mezi hvězdy zápasu byl v sobotu zařazen také Jiří Hudler, který v dalším kanadském derby připravil dvě gólové šance pro Seana Monahana. Dvacetiletý mladík během pěti minut prostřední části obě proměnil, ale o výhře Calgary nad Vancouverem 3:2 musela rozhodnout až závěrečná třetina, jmenovitě Lance Bouma.
Flames jsou v lize druhým nejúspěšnějším týmem, pokud jde o duely v rámci své divize, ale proti méně známým soupeřům se jim až tak nedaří. V Západní konferenci tedy drží poslední postupovou příčku s dvoubodovým náskokem na Minnesotu.
Divoši včera rovněž slavili, Carolinu porazili 6:3. Základ k vítězství položil už v úvodním dějství dvěma brankami Thomas Vanek, ale těsně před sirénou zkorigoval průběžný stav dorážkou zblízka Andrej Nestrašil. Český útočník se trefil potřetí v sezóně. Po přestávce si díky asistenci připsal první bod v NHL také obránce Michal Jordán, ale obrat se Hurikánům do konce dotáhnout nepodařilo.
Devan Dubnyk vyhrál desáté z dvanácti utkání, které absolvoval po výměně k Divochům. Wild protáhli svoji bodovou sérii na deset zápasů, čímž vyrovnali klubový rekord.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jen dvě branky padly v základní hrací době zápasu mezi Montrealem a Torontem, u obou byl někdo z našich krajánků. V čase 11:19 vybojoval Roman Polák kotouč u mantinelu a Daniel Winnik poslal hosty do vedení, o jednačtyřicet sekund později při přesilovce doklepnul střelu Tomáše Plekance Brendan Gallagher. Za nerozhodného stavu došlo na nájezdy, ve druhé sérii zajistil Habs bod navíc David Desharnais.
Canadiens hráli od druhé třetiny bez dvou obránců (zraněného Gončara a vyloučeného Beaulieua), takže P.K. Subban s Andrejem Markovem museli strávit na ledě více jak třicet minut. Prvně jmenovaný stanovil ice-timem 35:21 nový sezónní i osobní rekord.
Samostatné nájezdy rozhodly také střetnutí v Detroitu, kam zavítal Winnipeg, než k nim ale došlo, užili si diváci gólů víc než dost. Na domácí straně se o to staral především Pavel Dacjuk (2+1), hosté chválí za dvě asistence nového člena kádru Tylera Myerse.
Druhý z hokejistů, kteří přišli nedávno z Buffala v rámci Kaneova trejdu, nakonec utkání rozhodl. Drew Stafford, který po nahrávce Michaela Frolíka skóroval už v normální době, ve čtvrté sérii jako jediný proměnil nájezd. Jimmyho Howarda, který se do detroitské klece postavil po měsíční zdravotní pauze, překonal střelou k levé tyči.

Šéf lavičky Jezdců Alain Vigneault se včera stal 21. trenérem v ligové historii, jenž své svěřence dovedl k 500 výhrám. Zkompletovat sbírku mu pomohlo vítězství 5:1 nad Phoenixem. Ač výsledek vypadá jednoznačně, Rangers se od soupeře odpoutali až v závěrečných deseti minutách. Pětatřicátým gólem v sezóně je k tomu vybídl Rick Nash.
Druhý newyorský celek se s Modrokabátníky po čtyřicet minut také přetahoval, do poslední třetiny se vstupovalo za nerozhodného stavu 3:3. Potom už ale mířili do černého pouze Ostrované. Kapitán John Tavares, jenž v úvodu utkání připravil dva góly pro Joshe Baileyho, sám korunoval jejich snažení dvěma brankami. Elitní formace Islanders nasbírala celkem jedenáct bodů.
New Jersey žehrá na střeleckou nemohoucnost. V sobotu prohrálo už počtvrté v řadě, přičemž během neúspěšné šňůry dokázalo skórovat pouze pětkrát. Proti Nashvillu se to povedlo jen Steveu Bernierovi, přesto Ďáblové dost dlouho měli šanci na bodový zisk. Připravil je o ni až výpadek v závěru, kdy se v rozmezí 66 sekund trefili za Predátory Colin Wilson a Craig Smith.
Výsledkem 3:1 skončil také duel Los Angeles s Washingtonem, za který Králové vděčí především Jonathanu Quickovi. Americký gólman předvedl 27 zákroků. Ostatní členové týmu zahráli… inu týmově, devět hokejistů si do statistik připsalo po bodu. Capitals vyhráli v Los Angeles naposledy v prosinci 2005. Králové zvítězili počtvrté v řadě a zůstávají tři body za poslední postupovou příčkou Západní konference.
Navíc se odpoutali od Dallasu, který v Denveru doplatil na absenci čtyř stabilních členů ofenzívy a prohrál 1:4. Za Colorado opět skóroval Jarome Iginla, čímž se v historické tabulce střelců odpoutal od dvacátého Marka Recchiho. Do brankoviště Hvězd se po výměně z Buffala poprvé postavil Jhonas Enroth.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -