- Reklama -

Minnesota se chytila na Buffalu. Rozhodla bláznivá první třetina

- Reklama -

Od 4. listopadu chybí Minnesotě kvůli otřesu mozku Zach Parise. Týmu Wild se bez elitního střelce moc nedařilo, prohrál tři zápasy po sobě, navíc v nich vstřelil pouhé dva góly. Ve čtvrtek se chopil role střelce Nino Niederreiter a Minnesota konečně bodovala naplno. Šestigólovou nadílku si z Xcel Energy Centera odvezlo Buffalo.
Niederreiter zakončoval svůj první hattrick v kariéře trefou do prázdné branky, z nedostatku aktivity ho ale určitě vinit nelze. Před závěrečným gólem měl dvaadvacetiletý Švýcar minimálně tři velké šance, kdy mohl hattrick normálním způsobem zkompletovat.
„Cítil jsem, že když budu dost střílet, nakonec to projde,“ vysvětloval Niederreiter. „Bylo štěstí, že vyndali brankáře a samozřejmě Coyle mi pěkně nahrál.“
Výhra domácích se ale začala rodit mnohem dřív. Potřebné vedení si Wild zajistili už v trochu bláznivé první třetině, po které vedli 4:2. Tři góly padly v 7. minutě během pouhých sedmnácti vteřin!
První trefa přišla do sítě domácích už na začátku 2. minuty. Věci se začaly dít o pět minut později. Nejprve Ryan Carter držadlem hokejky doklepl plachtící kotouč a vyrovnal na 1:1. „Seběhlo se to hodně rychle,“ popisoval Carter svou druhou trefu v ročníku. Ránu Kylea Brodziaka z mezikruží vyrazil Enroth levým ramenem a důrazný Carter nasměroval puk hokejovým krosčekem do sítě. „Nevím, proč jsem to tak udělal, ale vyšlo to.“
Ihned po buly pak po pěkné přihrávce Charlieho Coylea otevřel svůj střelecký účet Niederreiter, časomíra stihla odpočítat jen sedm vteřin. Po dalším vhození puku uběhlo deset vteřin a diváci vstávali ze sedaček znovu. Po chybě domácí obrany se výstavně trefil Lotyš Girgensons.
Třemi brankami v rozmezí 17 sekund se oběma týmům téměř podařilo vyrovnat ligový rekord, který v únoru 1983 vytvořili hráči Montrealu a New Yorku Rangers a činí 15 vteřin.
Trenér Buffala začíná být ze hry svého týmu frustrovaný, rozzlobila ho hlavně branka Niederreitera. „Máme tam dva obránce, kteří se je snaží zastavit a nakonec jim dají brejk z buly ve středovém kruhu,“ kroutil hlavou Ted Nolan. „Tohle jsou ty věci, které nás zabíjí a zabily nás i dnes.“
Kouč Minnesoty se mohl naopak radovat, jeho útočnícu se probudili. Jen v první třetině vyslali na bránu soupeře dvacet střeleckých pokusů a dali z nich čtyři branky. „Potřebovali jsme věci rozhýbat,“ řekl Mike Yeo. „Udělali jsme hodně dobrých věcí, abychom vygenerovali nějakou ofenzivu. Teď bychom na tom měli stavět.“
Buffalo pro to byl vhodný soupeř. Sabres jsou s pouhými osmi body nejslabším celkem NHL, ve čtvrtek prohráli páté utkání v řadě. Potřetí za sebou přitom inkasovali hrozivých šest branek! Minimálně čtyři góly inkasovali hráči Šavli v devíti z 18 odehraných zápasů.
„Je velmi smutné, když vidíte tým za týmem procházet naším obranným pásmem, jako bychom ani nevěděli, co děláme. Příliš mnoho našich hráčů sleduje puk, místo aby se zajímali, co se děje za nimi. Jsme na úrovni National Hockey League. Učit se můžete v juniorech nebo v American Hockey League, ale v téhle lize už by chlapi měli mít povědomí, co se kolem nich děje,“ zkritizoval své hráče Nolan.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -