- Reklama -

Nashville si užil gólové orgie, Toronto hledá cestu z krize

- Reklama -

Nashville vítězí, stejně jako v minulé sezóně. Letos k tomu ale dává hodně branek. Změna herního stylu pod novým koučem Peterem Laviolettem je dobře patrná, Barry Trotz byl úzkostlivěji zaměřen na defenzivu. Predátoři vyhráli šest z posledních osmi utkání.
Torontu přitom dokázali na jeho vlastním ledě nasázet úctyhodných devět branek, což je vyrovnaný rekord klubu. Celých osm gólů nasázeli Predators, než se poprvé trefili domácí. Mezi hvězdy zápasu se vešli Taylor Beck (2+1), Shea Weber (0+3) a opěvovaný nováček Filip Forsberg (1+1).
„Je to docela neobvyklé,“ řekl kapitán Nashvillu Shea Weber. „Každá noc je tvrdá. Na druhou stranu, i když se vám takhle daří, víme, že jsou výbušní a umí skórovat, takže jsme se mezi třetinami bavili o tom, že musíme dál makat.“
Skóre otevřel svým druhým gólem v sezóně Taylor Beck, který skóroval na konci 2. minuty. Do první sirény navýšili vedení hostů Derek Roy a v přesilovce znovu Taylor Beck. „Myslím, že jsme do toho dali hodně nasazení a chtěli jsme se ujistit, že děláme ty správné věci. Byla to jedna z těch nocí, kdy se k nám puk dobře odrážel. Když makáte naplno, dobrá věc se podaří,“ zhodnotil Roy.
Demolice domácí obrany pokračovala ve druhé a hlavně ve třetí třetině, kdy hráči Predators postupně navýšili vedení až do stavu 0:8. Hlavně první pětiminutovka závěrečného dějství byla děsivá, hosté v ní dali čtyři branky. Teprve pak se prosadili po trefách Santorelliho a Kadriho domácí. Na konečných 2:9 pečetil Colin Wilson.
Toronto, které prohrálo v sobotu 2:6 s Buffalem, tak ztratilo dvě utkání po sobě při celkovém skóre 15:4. „Upřímně, musíme to všechno trochu zklidnit,“ vyzýval obránce Maple Leafs Cody Franson. „Právě teď vnímáme hodně tlaku a je obtížné tomu čelit a současně se soustředit na hokej. Je na nás odvést lepší práci, abychom to celé zvládli. Jsme v situaci, kdy každý cítí ten žár. Viděli jsme dres hozený na led, poslední dva zápasy na nás lidi bučeli, určitě to není tak, že bychom to nevnímali.“
Některý fanouškům vadí trenérsky štáb, Dion Phaneuf se ho zastal. „Když do vás takhle buší, je to znepokojující. A když do vás takhle buší před domácími fanoušky, věci to jen zhorší. Je to nepřijatelné. Jsme znepokojeni. Neudělali jsme dost pro to, abychom zvítězili. Bylo to prostě nepodařené představení,“ uzavřel lídr Maple Leafs.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -