- Reklama -

Nashville vrací gesto a zpívá kanadskou hymnu

- Reklama -

Jako soupeři se spolu Toronto a Nashville nepotkávají moc často, působí totiž v jiné konferenci. Navíc oba kluby nyní zažívají naprosto rozdílné starosti. Zatímco Predators se vyhřívají na čele Západní konference, Maple Leafs prohráli desetkrát v řadě a další sezóna jim proplouvá mezi prsty. Přesto tyto týmy společně napsaly jeden zajímavý příběh.
Jejich první vzájemné střetnutí v právě probíhající sezóně, jež se odehrálo v listopadu v Air Canada Center, uvízlo v paměti fanoušků zejména ze dvou důvodů. Hosté v něm uštědřili hrdému torontskému klubu ostudný debakl a odvezli si výhru 9:2.
Ještě před začátkem zápasu ovšem fanoušci Maple Leafs, kteří se letos krom jiného nechvalně předvedli házením dresů na ledovou plochu, zachránili situaci, když během zpěvu americké hymny vypadl zpěvačce mikrofon. Fanoušci na nastalé ticho okamžitě zareagovali a zbytek hymny Star Spangled Banner odzpívali. Sklidili za to tehdy pochvalná slova.
Včera zavítal kanadský klub letos poprvé a naposled do města country a Predators se rozhodli vrátit hezké gesto se vším všudy. S mikrofonem se tentokrát nic nestalo, přesto diváci na oplátku zazpívali soupeři kanadskou hymnu O Canada.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za šestnáct let své existence se z Nashvillu stalo legitimní hokejové město a nyní to jeho fanoušci jen potvrdili. Během tradičního předzápasového rituálu vyzval zpěvák Brett Kissell publikum, aby se k němu připojilo při zpěvu kanadské hymny. Diváci ho rádi poslechli a do zpěvu se pořádně opřeli. Něco takového skutečně není v jižnějších končinách Spojených států obvyklé.
„Bylo to hezké. Fandové Toronta odvedli skvělou práci s americkou hymnou. Nebyl jsem si jistý, zda místní lidé znají slova kanadské hymny, tady dole ji tak často neslýcháme. Bylo to působivé,“ pochválil fanoušky kapitán Predátorů Shea Weber.
Ačkoli mezi Kanadou a Spojenými státy občas panuje zdravá rivalita, je vidět, že dobré skutky a sympatická gesta se vám někdy vrátí. Za tohle si Nashville rozhodně zaslouží respekt.



Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -