- Reklama -

Nedočkavé Plameny. Je čas hrát, zní z Calgary

- Reklama -

Příběh Calgary nabírá nečekaného obratu. Stačilo k tomu dvanáct měsíců. Ještě loni byly Plameny považovány za outsidera Západní konference, letos je všechno jinak. Po výborné sezóně a několika cenných posilách je Calgary považováno za jednoho z favoritů Pacifické divize. V postup do play off věří všichni.
Taková je síla 97 bodů z minulé sezóny, která skončila druhým kolem vyřazovacích bojů. Něco takového nedokázalo Calgary posledních jedenáct let. Flames by teď nyní rádi navázali tam, kde loni skončili.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Cesta další sezónou začala pro svěřence kouče Boba Hartleyho ve středu speciálním hokejovým festivalem, po kterém se v aréně Scotiabank Place odehrálo utkání mezi domácím týmem a Kosatkami z Vancouveru.
„Myslím, že je to ohromné,“ hlásil do světa ještě před duelem generální manažer Brad Treliving. „Cítíte tu energii, která se blíží. Každý je připravený. Je čas hrát! Je to ohromné pro celou místní hokejovou komunitu, organizaci, pro všechny. Vidíme to tady. Jsme šťastni za podporu, která se našemu týmu dostává.“
Flames zaznamenali loni dvacetibodový pokrok. Letos se proto od nich čeká hodně. „Je to skvělé,“ uvedl nadšeně kouč Hartley. „Samozřejmě s veškerou letní přípravou, všechno šlo dobře, těšíme se od prvního dne kempu. Už bylo dost mítinků, je čas hrát! Jsme tady, abychom hráli. Jsme tu, abychom vítězili. Tahle parta se dobře trénuje. Jsme hladoví.“
Loňská průlomová sezóna znamenala první účast v play off od roku 2009 a v nadstavbové části National Hockey League první vyhrané kolo od roku 2004, kdy Calgary prohrálo až ve finále Stanley Cupu s Tampou Bay.
„Jsou natěšení,“ řekl Brandon Bollig k fanouškům. „Kdykoli jsme se šli třeba ve městě najíst nebo něco takového, viděli jsme, jak jsou lidé nažhavení. Když vidíte, jak vás lidi tady podporují, máte o důvod víc jít a bojovat. Přinést jim Stanley Cup zpátky do Calgary. Už to zažili, ale je to dlouho (1989),“ dodal útočník, jenž byl součástí vítězného Chicaga v roce 2013,

Calgary v létě rozhodně neoslabilo. Přišli obránce Dougie Hamilton a forvard Michael Frolík. Minulý rok určitě pomohl ve vývoji mladíkům Johnnymu Gaudreaovi, Seanu Monahanovi. Nahoru jdou další hráči, mezi jinými třeba Micheal Ferland nebo Sam Bennett.
„Musíme to využít jako motivaci,“ míní obránce Mark Giordano. „Jsou tu obrovská očekávání, ale ta tu byla vždycky. Těšíme se na další zlepšení, které je vidět z papíru. Vypadáme jako širší a kvalitnější tým. Teď to musíme dokázat na ledě. Loni jsme měli skvělé statistiky, je třeba na ně navázat.“
První zápas však Calgary vůbec nevyšel. Plameny nenaplnily očekávání, zklamaly i herním projevem a podlehly Vancouveru 1:5, když jediným úspěšným střelcem Flames byl český centr Jiří Hudler. S přihlédnutím k nočnímu debaklu vyznívají všechna předsezónní smělá prohlášení z řad kanadského celku spíše komicky. Jeden zpackaný zápas ale nedělá celou sezónu. Navíc už v sobotu dostanou Plameny možnost napravit si reputaci v odvetě na ledě Vancouveru.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -