- Reklama -

Nejsledovanějším americkým týmem opět Penguins. Panthers se topí v nezájmu

- Reklama -

Pittsburgh opět stvrdil svou pozici nejhokejovějšího města Spojených států. Na lokální stanici Root Sports si během nedávno skončivší základní části naladilo zápasy Penguins v průměru 6.55 % tamních domácností. Žádný jiný americký celek nedosáhl ve své domovině lepších hodnot. Pens vévodí tabulce nejsledovanějších amerických týmů již šest sezón v řadě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


I přes 13procentní pokles oproti minulému ročníku dokázal tým z Pensylvánie své prvenství uhájit. Popularitě NHL ve městě ocelářů nahrává nejen blízkost kanadských hranic a herní úspěchy, ale také absence klubu NBA.
Na druhé příčce se umístil poněkud překvapivě tým ze St. Louis (4.92 %). Město s převážně baseballovou kulturou získává k Blues stále pevnější vztah. Vzrůstající popularita je zajímavá i s přihlédnutím k faktu, že druhá nejlidnatější missourská metropole na svůj výraznější hokejový úspěch stále čeká.
Třetí a čtvrté místo obsadili bostonští Bruins (4.5 %) a chicagští Blackhawks (4.26 %). Pro ligu se jedná o nesmírně důležité trhy, které jsou pro budování jejího jména ve Státech stěžejní. Vzhledem k počtu obyvatel v metropolitních oblastech Bostonu a Chicaga představuje v tomto případě jeden procentní bod mnohem více diváků než tatáž hodnota u Pittsburghu či St. Louis.
Pětici hokeji nejvíce nakloněných destinací v USA uzavírá souměstí Minneapolis – St. Paul se svými Wild (4.20 %).
Pohled na opačný pól žebříčku nepřináší žádná nová zjištění. Na vlně nezájmu se opět vlekly celky z nehokejových destinací (Florida, Anaheim, Arizona) doplněné týmem New Jersey, na který už v newyorské aglomeraci nezbylo místo.
Mnohé zarazí i výsledek Kings, které zdaleka nepotkal podobný osud jako ´Hawks v Chicagu. V případě města, jehož obyvatelstvo je z 50 % hispánského původu, se ale nejedná o nic překvapivého.
Poznámka: Žebříček zahrnuje pouze týmy sídlící v USA. Hodnoty se vztahují k základní části soutěže.
Vysvětlivky k tabulce: RSN – lokální TV stanice, average rating – průměrný rating (procento domácností).
Titulní foto: daveynin / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -