- Reklama -

Rutherford neudržel nervy, vyjel na novináře

- Reklama -

Přestože ze série mezi NY Rangers a Pittsburghem jsou odehrány teprve tři zápasy, v nichž byli Tučňáci čerstvým držitelům Prezidentovy trofeje výsledkově takřka rovnocenným protivníkem (prohrávají 1:2, všechna utkání skončila nejtěsnějším rozdílem), začíná se proslýchat, že pod generálním manažerem Jimem Rutherfordem se povážlivě kývá křeslo. A 66letý muž si v pondělí – přesně podle zásady, že umírající kobyla nejvíc kope – vylil zlost na jednom ze svých kritiků, redaktorovi listu Tribune Review Robu Rossim.
Nejprve mu několikrát ironicky poděkoval za podporu, následně prý padala slova, jež není radno citovat. V závěru kontroverze, k níž došlo po domácí porážce Penguins, poslal Rutherford novináře prodávat zmrzlinu – což byla narážka na Rossiho rodinné zázemí, jehož otec vlastní zmrzlinářskou firmu.
V rámci seznámení se všemi okolnostmi incidentu se patří dodat, že popis scény pochází přímo od „napadeného“, šéf Pittsburghu se k záležitosti nevyjádřil.
Rossi zpochybňoval Rutherfordovy kvality už ode dne, kdy byl nový generální manažer uveden do funkce. Mimo jiné připomínal, že v jeho předešlém působišti v Carolině se v posledních pěti letech nedočkali play off. K velkým Rutherfordovým nedostatkům prý patří hospodaření s penězi pod platovým stropem, v důsledku čehož museli Tučňáci odehrát většinu posledních zápasů základní části, v nichž bojovali o postup, pouze s pěti obránci.
Když se Rutherford v červnu 2014 ujímal funkce generálního manažera Pittsburghu, sám prohlásil, že půjde o práci na dva až tři roky. Během nich si měl vychovat svého nástupce, jímž se měl stát Jason Botterill. Podle nejčerstvějších spekulací by ovšem měl dostat přednost jiný z jeho blízkých spolupracovníků Bill Guerin.
Foto: Benjamin Reed

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -