- Reklama -

Nemají Seguina, ale v Dallasu zatím nepanikaří

- Reklama -

Dva zápasy už bez Tylera Seguina odehráli, dalších pár týdnů jim ještě bude chybět. Stars by svého nejproduktivnějšího muže potřebovali co nejdřív, pokud chtějí vymazat manko, jež mají na postupové příčky Západní konference. Momentálně je čtyřbodové, jenže Hvězdy za sebe při postupu výš musí odsunout minimálně tři konkurenty.
V prvním utkání bez elitního střelce podlehl tým z Texasu 1:4 Coloradu. Ve druhém se St. Louis dosáhl opačného výsledku, hattrickem k němu přispěl Jamie Benn. Dallas samozřejmě se Seguinem nestojí a nepadá, ale nezvažuje generální manažer Jim Nill doplnění kádru?


Mohlo by vás zajímat:


„V tuhle chvíli určitě ne,“ odvětí. „Do přestupové uzávěrky chybějí ještě dva týdny, tak uvidíme, jak se nám v nich povede. Zbývá nám ještě asi osm nebo devět zápasů (rozhovor vznikal před minulým víkendem, pozn. red.). Pokud se nám podaří šest nebo sedm vyhrát, budeme na věc pohlížet určitým způsobem. Pokud bude bilance opačná, budou naše názory jiné.“
Posledním termínem, kdy mohou kluby NHL přivést potenciální posily, je 2. březen. Do konce základní části bude v tu chvíli scházet přesně čtyřicet dnů. Před hokejisty Stars je ještě pětadvacet utkání.
„Bojujeme teď o play off a dobře to víme. Musíme postupovat zápas od zápasu a vyhrávat ty, kde se to od nás předpokládá,“ říká Jim Nill.
Pokud se postavení Hvězd během půldruhého týdne zhoršilo, může začít výprodej. Klub by v tom případě nabízel především budoucí nechráněné volné hráče, což znamená útočníky Shawna Horcoffa, Erika Colea, Patricka Eavese a teoreticky i nedávno získaného brankáře Jhonase Enrotha.
Když se bude dařit, GM Nill se naopak bude rozhlížet po posilách. V  jeho hledáčku je údajně např. kapitán Toronta Dion Phaneuf.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

„Situace se mění každým dnem a každým zápasem,“ připomíná šéf klubu v rozhovoru pro Dallas Morning News. „Vyhrajete vy nebo někdo druhý a tabulka vypadá úplně jinak. Musíte brát v úvahu všechny možnosti a udělat to, co bude nejlepší pro tým.“
Horcoff i Cole by každopádně rádi zůstali. „Pro mě by bylo nejlepší, kdybychom vyhráli ještě pár zápasů a nemuseli měnit nikoho,“ říká první z nich. „To bych preferoval.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -