- Reklama -

Není důvod nic měnit, hrajeme dobře, věří v Pittsburghu

- Reklama -

Přestože v minulém utkání neuspěli, pořád mají navrch. Stále mají k dobru jeden mečbol, který stačí proměnit a mohou se radovat z poháru. V Consol Energy Centeru odehráli páté finále dobře, soupeře přestříleli vysoko 46:22, ale stejně to nestačilo. Výhra 4:2 udržela Sharks v sérii.
Tučňáci však neměli důvod být se svým výkonem nespokojení. Hráli dobře. Proto věří, že když odvedou stejný výkon v nedělním duelu v SAP Centeru, mohou se po jeho skončení radovat. Ohledně taktického herního plánu zůstávají sebevědomí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím jen na to, abychom se pohnuli dopředu, je třeba pokračovat ve stejném psychickém rozpoložení nastavení,“ říká trenér Penguins Mike Sullivan.
„Tým byl úspěšný většinu roku a především pak v play off právě kvůli svému soustředění a důrazu na detaily. Právě proto, že hraje podle své identity. Když hrajeme svou hru, dává nám to největší šanci zvítězit,“ vysvětluje.
Po divokém začátku pátého finále se Pittsburgh vrátil ke své hře poměrně rychle. Stáhnul dvougólové vedení hostů. Pak bohužel potřetí inkasoval. A ve zbylých dvou třetinách už s výsledkem nepohnul, a to přestože hosty přestřílel za těch čtyřicet minut 31:15. Hlavní překážkou byl brankář Martin Jones.
„Odvedli jsme dobrou práci, pokud jde o vyrovnání se s emocemi. Hráli jsme ve čtvrtek výborný zápas,“ míní gólman Pens Matt Murray. „Když budeme dál hrát takhle, budeme v dobré formě.“

„Určitě nás nijak nepřejeli. Většinu zápasu se mi hra našeho týmu líbila. Využili svoje příležitosti, my jsme ale dobře odpověděli a dali jsme dva rychlé góly, abychom se vrátili do zápasu. Takže jsme se se vším srovnali docela rychle,“ myslí si kouč Sullivan.
„Samozřejmě z hlediska vstřelených branek to nebylo, v co jsme doufali, nicméně celkově se mi to, jak naši chlapi odpověděli, aby se vrátili do zápasu, líbilo,“ dodává osmačtyřicetiletý kouč.
Také podle názoru kapitána Crosbyho, pokud bude Pittsburgh hrát, jako hrál ve čtvrtek, má šanci zvítězit. „Chtěli jsme to uzavřít, ale jako po každém jiném zápase play off, je prostě potřeba obrátit list. Odvedli jsme hodně dobré práce. O tom to je. Prvních pár minut jsme nebyli dost důrazní, ale potom jsme si vytvořili hodně šancí.“
„Když si vytvoříte tolik šancí, přesilovka funguje, když prostě budeme dělat všechny tyhle věci, půjdeme do toho se stejným myšlenkovým nastavením od samého začátku, budeme úspěšní,“ věří Sidney Crosby. „Musím jen připravit hlavu a tělo na další důležitý zápas.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -