- Reklama -

Neplacená dovolená Vjačeslava Vojnova

- Reklama -

Vjačeslav Vojnov to Kings pěkně zavařil. Nejenže ho nemůžou během vyšetřování kauzy domácího násilí zapsat na soupisku, ale občas si nemůžou dovolit nasadit místo něho ani náhradníka. Co je Králům platné, že ruský obránce neodčerpává z klubové pokladny ani cent, když se jim jeho mzda stále započítává do platového stropu.
Řešení nenalezla ani schůzka představitelů Los Angeles s vedením NHL. Ligoví činovníci argumentují, že se musí pohybovat v rámci mantinelů určených dohodou mezi NHL a hráčskou asociací.
„Kolektivní smlouva nás výslovně navádí k tomu, co činíme,“ vysvětluje komisař Gary Bettman. „Každý tým  musí spravovat svůj platový strop, tak to prostě je. Integrální přístup vyžaduje, aby se týmy řídily platovým stropem, díky němu je konkurence vyrovnanější. To musí zvládnout každý klub.“
Průměrný roční příjem Vjačeslava Vojnova činí 4,167 mil. dolarů, rodák z Čeljabinsku je druhým nejlépe honorovaným zadákem Králů. Aby se kalifornský celek vešel do tolerovaných 69 miliónů, musel jednou (kvůli přetečení o pouhých 160 dolarů) nasadit do hry jen sedmnáct hokejistů, jindy zase střídal pouze pět obránců. Mezeru na soupisce sice Kings vyplnili podpisem dvoucestné smlouvy za 550 tisíc dolarů s Jamiem McBainem, ale na denní bázi musí sahat k jiným improvizacím.
„Jedná se o unikátní situaci a je pro nás určitou výzvou, jak k ní přistupovat. V několika posledních týdnech jsme o tom diskutovali s hráčskou asociací a snažili se přijít na to, zda by bylo možné nějaké jednorázové zmírnění, ale nebyli jsme schopni se na ničem dohodnout,“ říká zástupce komisaře NHL Bill Daly.
Vojnov byl zatčen 20. října kvůli údajnému napadnutí své manželky Marty Varlamovové, následně byl propuštěn na kauci. Paradoxní je, že hokejistova žena za pár dnů obvinění stáhla, ale Vojnov čelí obvinění ze strany okresního návladního. Proces je naplánován na 1. prosinec, 20zápasová suspendace ze strany NHL vyprší o tři dny později.
„Po právní stránce je jeho situace pořád nejasná,“ pokračuje Daly. „Čekáme, jestli dojde k nějakému vývoji, ale zatím není jisté, jestli se něco změní do začátku prosince. Sledujeme to den po dni.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -