- Reklama -

Neumíš se obléci, nebudeš hrát

- Reklama -

Všechny indicie naznačovaly, že Evander Kane v úterý normálně nastoupí za Winnipeg proti Vancouveru. Když ale trenér Paul Maurice zveřejnil před zápasem soupisku, kanadský útočník na ní chyběl. Z disciplinárních důvodů.

Fanoušci a novináři už začínali řešit, zda se Jets nechystají 23letého forvarda vytrejdovat nebo zda není zraněný, Kane ale usedl pouze na tribunu z úplně jiné příčiny. Při odpoledním příchodu totiž porušil interní předpisy klubu, co se ošacení týče, když místo společenského obleku dorazil v teplákové soupravě. A taková věc se neodpouští, zvláště když nešlo o první hráčův disciplinární prohřešek v době Mauriceova panování na lavičce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Když koncem základní části předchozí sezóny kouč Tryskáčů poslal Kanea také jen mezi diváky, nebylo to kvůli výkonnosti. V jednom z pozdějších rozhovorů připustil, že svého svěřence vezme znovu na milost, pokud se včas objeví na tréninku.

- Reklama -

Ti, kdo v úterý označovali důvody Kaneovy absence za zdravotní, ale zřejmě také nebyli daleko od pravdy. Vancouverský rodák vynechal už na začátku sezóny osm zápasů kvůli problémům s kolenem a na přelomu roku přišel o dalších pět kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Podle neoficiálních informací nastupuje do zápasů i přes bolesti, přesto je s průměrem 0.59 bodu na utkání šestým nejproduktivnějším členem kádru.
Pokud by se vztahy mezi mladým útočníkem a klubem neurovnaly, jedním z možných řešení by samozřejmě mohla být výměna. Případný nový zaměstnavatel by ovšem Kaneovi musel ještě tři sezóny vyplácet šest miliónů dolarů, přičemž by si z platového stropu odečítal 5,25 miliónu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -