- Reklama -

Neuvirthova chyba nastartovala obrat Caroliny

- Reklama -

Philadelphia není v pozici, kdy by mohla ztrácet body. V úterý o ně bohužel docela lacino přišla. Po první třetině vedli hosté v Raleighu po brance Scotta Laughtona (asistenci si připsal Radko Gudas) 1:0, ve druhé a třetí třetině však o vedení přišli. Začátek obratu bohužel nastartovala obrovská chyba brankáře Flyers Michala Neuvirtha.
Český gólman si sjel pro puk za vlastní bránu, zřejmě se ale špatně rozhlédl a rozehrál ho přímo na hůl útočníka domácích. Joakim Nordström měl nečekaně lehkou pozici a v klidu poslal puk do sítě. Neuvirth už neměl šanci se vrátit, aby zasáhl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemohli jsme se dostat do zápasu, nohy nám nejely jako obvykle,“ řekl za domácí Eric Staal. „Ten gól otevřel stavidla a dal nám trochu života.“

Právě kapitán Hurricanes je předmětem velkých spekulací před blížící se uzávěrkou přestupů. Ericu Staalovi končí po sezóně smlouva a přestupové spekulace říkají, že by jeho časy v Carolině mohly skončit.
Staal tu hraje od roku 2005, hned první rok po výluce zažil vítězné tažení play off, zakončené triumfem proti Edmontonu. Ve 31 letech ale možná potřebuje novou motivaci a klub pro změnu novou krev.
Je možné, že generální manažer Ron Francis bude chtít stavět na mladších. Hodně bude záležet na tom, jakou nabídku za Staala před uzávěrkou přestupů dostane.
„Sníte o možnosti hrát NHL a nejlépe nastupovat za stejný tým a chcete za něj dávat góly, abyste mu pomohli vyhrávat,“ řekl trochu nostalgicky Staal.
Proti Philadelphii se trefil on i jeho bratr Jordan. Jordan Staal (asistenci si připsal Andrej Nestrašil) navýšil ještě během druhé třetiny skóre na 2:1 pro Carolinu, Eric by pak ve třetí herní části zpečetil výsledek na konečných 3:1.
Jordan tak bodoval v šestnáctém z posledních 21 zápasů. „Snažím se přispívat, jak jen mohu,“ řekl defenzivně laděný centr. „Je vždycky pěkný pocit.“
Zatímco Michal Neuvirth pustil v úterý za svá záda tři z osmnácti střel, Cam Ward na straně Caroliny exceloval a pochytal 36 z 37 střel. Jeho příspěvek pro konečný úspěch Hurikánů byl klíčový a vědom si toho byl také kouč Flyers.
„Brankář byl dnes rozdíl,“ řekl Dave Hakstol. „Nezískali jsme dva body, což je to jediné, co se v téhle fázi sezóny počítá. Hráli jsme ale slušné utkání. Musíme si tenhle styl hry aspoň přenést do dalších dvou domácích zápasů.“
V duelu na ledě PNC Arena skončila zadákovi Flyers Shaynovi Gostisbeherovi série patnácti zápasů, v nichž zaznamenal minimálně jeden bod. Jedná se o nejdelší šňůru, jakou v historii soutěže vytvořil obránce, který nastupuje v nováčkovské sezóně.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -