- Reklama -

NHL oznámila pořadatele Utkání hvězd v roce 2016

- Reklama -

Vedení NHL v pátek oficiálně potvrdilo, že pořadatelem šedesátého prvního ročníku Utkání hvězd bude v roce 2016 Nashville. Místní Predátoři, kteří působí v nejlepší hokejové lize světa od sezóny 1998-99, budou hostit tuto prestižní exhibici vůbec poprvé ve své historii.
„Přinést tuto událost do Nashvillu byla delší čas jedna z našich priorit. Máme radost za naše fanoušky, nashvillskou komunitu i za všechny fanoušky napříč Severní Amerikou. Máme radost za celý svět, který uvidí, jak vzrušující místo k návštěvě Nashville je,“ řekl guvernér klubu Predators Tom Cigarran.
Dvoudenní setkání nejlepších hokejistů planety se uskuteční 30. a 31. ledna v hale Predátorů Bridgestone Arena, která pojme 17113 sedících diváků. V sobotu budou na programu jako obvykle dovednostní soutěže a o den později samotný zápas.
Podobně významnou akci zažili hokejoví fanoušci v Nashvillu na konci června 2003, kdy se v hlavním městem country hudby celého světa konal vstupní draft NHL. Králem dražby hokejových mladíků v aréně Gaylord Entertainment Center (jedná se o bývalý název současné haly Predators), se tehdy stal kanadský brankář Marc-Andre Fleury, po němž sáhli zástupci Pittsburghu.
„Nashville ví, jak vystavit své hvězdy. Využít pro to velké události a zajistit prvotřídní zábavu bude znamenat skvělé místo pro návštěvu. Takže kde jinde uspořádat All-Stars oslavu než v Nashvillu?“ řekl ligový komisař Gary Bettman.
„Reflektory se zaměří na naše hvězdné hráče a taky na to úžasné propojení mezi hudebním městem a hokejem, které se zde vyvinulo. Bez jakýchkoli debat, Nashville je ideální místo pro All-Star zábavu,“ dodal dvaašedesátiletý rodák z New York City.
Bližší podrobnosti celé akce týkající se například prodeje vstupenek, doplňkových akcí nebo televizních práv budou oznámeny později. V letošní sezóně bude hostit All-Star Game Columbus. V předchozích dvou letech se Utkání hvězd kvůli výluce NHL a olympiádě v Soči nekonalo.
„Hostit Zápas hvězd NHL je pro Nashville velkým vítězstvím. Pořádali jsme velké sportovní události jako tuto a víme, že z toho v mnoha směrech profitovalo celé město, zejména centrum a pohostinský byznys. Těším se, až předvedeme nadšenou základnu hokejových fanoušků, které může tento region a hudební město nabídnout,“ dodal na závěr starosta Nashvillu Karl Dean.

Příští zápas v TV: Toronto – Detroit, pá/so 17. října, 1:35, Fanda. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Adam Fagen

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -