- Reklama -

Ničuškin chce zůstat v Dallasu, utišuje rozruch kolem ruského hráče jeho agent

- Reklama -

Mírné pozdvižení nastalo v Dallasu po rozhovoru útočníka Valerije Ničuškina pro ruský list Sport-Express. Jednadvacetiletý forvard Stars v něm měl údajně prohlásit, že není spokojen se svým časem na ledě a tím, jak málo dostává v dresu texaského celku příležitost.
Jeho agent Mark Gandler však ujišťuje, že je všechno v pořádku a za hráčovu frustraci prý mohou jen jeho vlastní výkony. Nicméně Ničuškin byl v rozhovoru s ruským reportérem Sport-Expressu velmi otevřený.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nevím, čím jsem trenéry naštval, ale nenechají mne hrát! Dostanu se na led jen párkrát za zápas. Nevím, co s tím mám dělat. Trénuju a trénuju, ale při zápasech jen sedím na střídačce,“ vztekal se Ničuškin.
Údajně si i zkoušel promluvit s trenérem Lindym Ruffem, ale bylo to marné. „Pořád říkají to samé – hraješ dobře. A to je všechno. Nechají mě hrát, ale další zápas mě zase posadí,“ popisuje svou situaci.
Ničuškinův agent se snaží všechno urovnat. „Je nazlobený, ale jen sám na sebe,“ tvrdí Gandler. „Chce dávat víc gólů a k tomu se potřebuje dostávat do šancí. Chce být co nejvíce na puku, to je jeho přirozenost.“
Gandler zlehčoval situaci tím, že reportér mluvil s hráčem těsně po zápase, kdy v něm ještě plály emoce. „Měl fantastickou první sezónu a tak teď chce být ještě lepší. Ale je mu teprve jednadvacet let, chce to čas.“
V klidu zůstává i trenér Ruff. „Já jsem ten článek nečetl. Ale myslím, že ‚Val‘ teď hraje dobře a všechno je v pořádku. Neznám hráče, který by nechtěl hrát víc minut. S tím se musí potýkat trenér každého týmu a snažit se to pochopit. Hráči jsou prostě občas frustrovaní, to je normální,“ prohlásil Ruff pro list Dallas Morning News.
Faktem je, že Ničuškin v posledních zápasech hrál v průměru kolem třinácti minut za zápas, což není zase tak tragické číslo. Z útočníků Dallasu je na tom lépe jen šest jiných hráčů, například Čech Aleš Hemský je na tom ještě o něco hůře.
Jenže Ničuškin má vysoké ambice a zároveň hraje i o nový kontrakt, v létě se totiž stane chráněným volným hráčem. Ale jeho agent je přesvědčen, že bude chtít v Dallasu zůstat. „Valerij to v Dallasu miluje. Je zde šťastný,“ tvrdí Gandler.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -