- Reklama -

Oshie omlazenému Washingtonu věří. Víc prostoru mohou dostat Burakovsky a Vrána

- Reklama -

Hodně fanoušků Washingtonu vidělo rok 2017 jako poslední velkou příležitost dobýt Stanley Cup. Silné mužstvo totiž po sezóně ztratilo několik hráčů, kterým končila smlouva. Přestože Capitals prošli přestavbou a sestava doznala velkých změn, T.J. Oshie věří, že tým zůstane konkurenceschopný a bude se také příští rok prát o nejvyšší mety.
„Ztratili jsme dost opravdu dobrých hráčů a myslím, že jsme věděli, že se to stane,“ řekl Oshie v pondělí. „Nyní budeme potřebovat hodně mladých hráčů, aby zaplnili vzniklé díry v různých rolích.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dva z těch mladších hráčů, kteří by mohli dostat větší šanci, jsou Andre Burakovsky a Jakub Vrána. Dvaadvacetiletý Burakovsky podepsal v červenci dvouletou smlouvu na 6 miliónů dolarů, jednadvacetiletý Vrána má ještě na dva roky platnou nováčkovskou smlouvu. Český útočník strávil stále většinu loňské sezóny na farmě v AHL, ve Washingtonu odehrál 21 zápasů s bilancí 6 bodů (3+3).
„Těším se na každého, jak udělá další krok,“ říká Oshie. „Není to jen jeden nebo dva hráči, všichni se musíme dostat na jednu palubu a povýšit na další úroveň. Od hvězdných hráčů až po ty, kteří jim zajišťují podporu. Potřebujeme každého.“
Capitals vyhráli dvakrát po sobě Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části, v play off ale pokaždé vypadli s Pittsburghem ve druhém kole. Po sezóně ztratil Washington útočníky Justina Williamse (Carolina), Marcuse Johanssona (New Jersey), obránce Karla Alznera (Montreal), Kevina Shattenkirka (NY Rangers) a Natea Schmidta (Las Vegas).
Embed from Getty Images
Také třicetiletému Oshiemu končila letos smlouva, prodloužil ale znovu ve Washingtonu, se kterým v létě podepsal osmiletý kontrakt na 46 miliónů. Loni nasbíral 56 bodů (33+23) v 68 zápasech a s Alexandrem Ovečkinem byl nejlepším střelcem týmu. V play off přidal vynikajících 12 bodů (4+8) ve 13 zápasech, lepší byl jen Nicklas Bäckström se 13 body (6+7).
„Když se podíváte na naše útočníky, máme Ovečkina, který se může vrátit dalším skvělým rokem,“ věří Oshie. „Nicklas Bäckström je podle mého názoru nejlepším obousměrným centrem v lize. Pak máme Jevgenije Kuzněcova, který také dostal velký kontrakt. To je docela solidní parta a velkou ofenzivní silou.“
„Znovu však opakuji, nemůžeme spoléhat na jednoho nebo dva chlapy. Musíme vyvinout opravdu týmové úsilí, abychom nahradili ztracené hráče a pomohli růst těm mladým, kteří mají postoupit na vyšší úroveň. Musíme hrát náš nejlepší hokej, začít už v přípravném kempu a nachystat se hlavně na play off,“ dodává americký forvard.
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -