- Reklama -

Oshie se těší na Ovečkina, pětiletá fanynka Blues jeho odchod do Washingtonu oplakala

- Reklama -

Činovníci Washingtonu se v prvních červencových dnech očividně zaměřili na posílení ofenzivy a podařilo se jim angažovat dva osvědčené borce, kteří by mohli pravidelně nastupoval v prvních dvou formacích.
Brzy po otevření trhu s volnými hráči podepsali Capitals dvouletou smlouvu na 6,5 miliónu dolarů s kanadským forvardem Justinem Williamsem, o pár hodin později získali amerického reprezentanta T.J. Oshieho.
„Jsem připravený hrát tam, kde to podle klubu bude nejlepší,“ hlásí Oshie, jenž přestoupil do Washingtonu ze St. Louis výměnou za Troye Brouwera, brankáře Pheonixe Copleyho a právo volby ve třetím kole draftu v roce 2016. „Přicházím do týmu jako nováček a jsem odhodlaný dostat svůj prostor na ledě a ukázat, co umím,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý rodák z Everettu bude v září bojovat v kempu Washingtonu o to, aby mohl nastupovat po boku hvězdného Rusa Alexandra Ovečkina a švédského centra Nicklase Bäckströma, kteří patří k absolutní hráčské špičce v nejslavnější lize světa.
„Čeká mne něco, co jsem ještě nikdy předtím nezkusil. Vždy jsem hrával s hodně dobrými hráči, ale nikdy ne s takovými, kteří by byli o úroveň výše nad ostatními, jako tihle dva. Zahrát si s nimi by mohlo být zkrátka úžasné. Hrát s kluky takového kalibru, to je jako být zase malým klukem v cukrárně,“ směje se Oshie.
O přestupu Oshieho ze St. Louis do Washingtonu jednali zástupci obou klubů během víkendového draftu NHL v Sunrise (Florida). Pár dní žil majitel bronzové medaile z loňského mistrovství světa v nejistotě. Jasno o své nejbližší hokejové budoucnosti má od čtvrtka, kdy mu horkou novinku oznámil generální manažer Blues Doug Armstrong.
„V první chvíli jsem byl trochu v šoku, ale po pár minutách jsem cítil velké nadšení,“ přiznal Oshie. „Mám radost z toho, že můžu nastartovat novou kapitolu svojí kariéry. Jsem nadšený, že mohu být jedním kouskem ze skládačky týmu.“

V minulé sezóně odehrál pátý nejproduktivnější hráč Blues 72 utkání, ve kterých zaznamenal 55 bodů za 19 branek a 36 přihrávek. V šesti zápasech play off vstřelil jeden gól a na jeden přihrál.
„T.J. je mimořádný bruslař s vynikající technikou,“ chválí novou posilu generální manažer Capitals Brian MacLellan. „Je silný a jeho produktivita je v posledních letech v NHL konzistentní. Myslíme si, že dobře zapadne do našeho hráčského jádra a pomůže nám na další úroveň a k dalším klubovým úspěchům.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


První změna klubové příslušnosti v NHL potkala Oshieho po sedmi sezónách v St. Louis, kterého ho draftovalo v roce 2005 z 24. pozice. V rozmezí let 2008-15 odehrál v základní části 443 utkání, ve kterých nasbíral 310 bodů za 110 branek a 200 přihrávek.
„Pokud byste se mě zeptali loni v létě, asi bych řekl, že pravděpodobně skončím svou kariéru v St. Louis. Ale hokej je i byznys. Věci se mění a já jsem nadšený z nového startu,“ řekl Oshie, z jehož odchodu nejsou fanoušci Blues zrovna nadšení. Sympatický křídelník byl v St. Louis oblíbený i mezi dětmi. Díky svým velkým očím jim údajně připomínal postavy z animovaných seriálů.
Video: pětiletá fanynka St. Louis obrečela odchod T.J. Oshieho z týmu Blues
…..
holčička:
T.J. Oshie odchází z týmu!!!
maminka: No ale teď má nový tým a přijede nás navštívit
holčička: ale proč odešel do jiného tymu?
…..

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -