- Reklama -

Co se dělo na hokejovém trhu… den druhý

  • Útočník Chris Bourque se pokusí oživit svoji kariéru v místě, kde kdysi začínal. Do Washingtonu, či spíše na farmu do Hershey, se vrací po třech letech strávených v organizacích Bruins, Rangers a v Evropě. Dvouletá smlouva s Capitals odčerpá každý rok z platového stropu 600 tisíc dolarů.
  • Obránce Mark Cundari v minulosti odehrál 8 zápasů za Calgary, ale poslední sezónu strávil pouze na farmě. O novou šanci se hlásí v San Jose. Žraloci včera navíc nabídli dvouletou nováčkovskou smlouvu zadákovi Patricku McNallymu z Harvardovy univerzity, kterého získali při draftu od Vancouveru.
  • 650 tisíc dolarů dostanou v příští sezóně útočníci Patrice Cormier a Matt Fraser od Winnipegu. Cormier jako chráněný volný hráč v klubu pokračuje, Fraser přichází z Edmontonu.
  • Zkušený brankář Jason LaBarbera (dříve Anaheim) si udělá další čárku na seznam klubů, kterými prošel v NHL. Philadelphia mu předložila k podpisu roční dvoucestnou smlouvu za 750 tisíc dolarů.
  • Jeden nový přírůstek a jednu staronovou postavu hlásí z Minnesoty. Obránce Tyson Strachan (dříve Buffalo) podepsal roční dvoucestnou smlouvu za 650 tisíc dolarů, útočník Jared Knight pokračuje na základě kontraktu za 761 tisíc.
  • Německý zadák Korbinian Holzer prodloužil o jeden rok smlouvu s Anaheimem. Opět se jedná o jednocestný kontrakt, tentokrát za 750 tisíc dolarů.
  • Se jménem obránce Willa O’Neilla se zatím setkávali jen fanoušci záložního týmu Jets v St. John’s, teď zkusí štěstí na farmě Penguins.
  • Útočník Gabriel Bourque (chráněný volný hráč) prodloužil o jeden rok smlouvu s Nashvillem, v nastávající sezóně si vydělá 866 tisíc dolarů.
  • O místě v defenzivních řadách obhájců titulu z Chicaga můžou v příští sezóně snít Cameron Schilling (dříve Washington) a Michael Liambas (Nashville). Dvoucestné smlouvy za 575 tisíc dolarů jim ale nezaručují ideální startovní pozici.
  • Nashville podepsal roční dvoucestnou smlouvu za 575 tisíc s útočníkem Maxem Reinhartem, kterého získal o den dříve z Calgary. Kontrakt ve stejné výši podepsal s Predátory také obránce Connor Allen (dříve NY Rangers).
  • Útočník Rob Flick (dříve Boston) podepsal roční dvoucestnou smlouvu za 600 tisíc dolarů s Floridou.
  • Řady St. Louis rozšířili čtyři noví hokejisté. Roční smlouvu za 900 tisíc dolarů podepsal s klubem útočník Kyle Brodziak z Minnesoty, stejně dlouhé kontrakty v zatím nezveřejněné výši uzavřeli obránce Peter Harrold (naposledy New Jersey) a útočníci Jordan Caron (Colorado) a Danny Kristo (NY Rangers). Bluesmani navíc prodloužili o dva roky smlouvu zadákovi Robertu Bortuzzovi, kterého získali při březnové uzávěrce přestupů z Pittsburghu
  • Obránce Jaime Sifers zůstává členem Blue Jackets na základě dvouleté smlouvy za 1,25 mil. dolarů. Jeho novým spoluhráčem bude Andrew Bodnarchuk (dříve Los Angeles).
  • Montreal prodloužil o jeden rok smlouvu se svým chráněným volným hráčem Christianem Thomasem. Útočník, který v minulé sezóně odehrál za Habs 18 zápasů, si v novém ročníku vydělá 600 tisíc dolarů.
  • Širší kádr Ostrovanů bude v příští sezóně zahrnovat mimo jiné útočníky Justina Floreka (dříve Boston), Bena Holmstroma (Carolina), Joe Whitneyho (New Jersey), Brackena Kearnse (Espoo, Finsko), Justina Vaivea (Hartford, AHL) a Jamese Wrighta (Záhřeb, KHL).
- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -