- Reklama -

Oslavit v NHL 44. narozeniny? Jágr není proti

- Reklama -

V zámoří se v těchto dnech spíše řeší, jestli Jaromír Jágr zůstane v New Jersey až do konce základní části. A pokud jde o ty narozeniny, v neděli mu bude „teprve“ čtyřicet tři. Kladenský rodák už si ale pomalu maluje plány na další sezónu.
„Ještě jsem příliš mladý na to, abych vstoupil do historie,“ říká se svým obvyklým humorem. „Mám před sebou ještě spoustu času.“
„Chci být v NHL a nevzdám to, i kdybych měl jít někam jen na zkoušku. Půjdu do toho a budu připravený. A věřte mi, že do mužstva se dostanu,“ dodává.
Do podzimu je ale ještě daleko, naopak se velice rychle blíží 2. březen, tedy termín letošní přestupové uzávěrky. Vzhledem k aktuálnímu postavení Devils v tabulce a skutečnosti, že český veterán má smlouvu pouze na rok, se ve čtvrtečním rozhovoru zajímali zámořští novináři především o to, zda se Jágr nechystá změnit scénu. Zvláště, když se o víkendu jeho agent Petr Svoboda sešel s generálním manažerem Ďáblů Lou Lamoriellem.
„Vlastně ani nevím, o čem se bavili,“ snaží se zástupce médií přesvědčit Jágr. „O výměnu jsem každopádně nežádal. Ani nebudu. Nevím, jestli k něčemu dojde, ale věřím, že všechno, co se mi děje, je pro mě dobré. Proč bych tomu neměl věřit i teď?“
„Nezáleží na tom, co si přeju já,“ odpoví na přímou otázku reportéra NorthJersey.com. „To už jsem se v životě naučil. Někdy to, co si přeju sám, pro mě není nejlepší jenom kvůli tomu, že to chci.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S 29 kanadskými body je stále ještě nejproduktivnějším hráčem New Jersey, přestože od nového trenérského páru Adam Oates – Scott Stevens nedostává tolik prostoru jako od jejich předchůdce Petera DeBoera. S omezenější rolí by byl ochotný se smířit i v případě, že by v nejbližších týdnech změnil dres.
„Mám pocit, že některé kluby mají obavy, že bych u nich chtěl být v první přesilovkové formaci nebo v prvním útoku, ale to není pravda. Tady hraju ve třetí řadě, na ledě trávím kolem patnácti minut, na přesilovku se občas ani nedostanu – a stejně jsem šťastný. Tedy ne úplně nejšťastnější, ale snažím se odvést svoji práci tam, kam mě postaví,“ vzkazuje Jaromír Jágr případným zájemcům.
V historických střeleckých tabulkách NHL ho dělí jediný gól od pátého Phila Esposita. V celkových statistikách ztrácí 14 bodů na čtvrtého Rona Francise. Pokud tyhle mety nezdolá jako člen Devils nebo aspoň do konce sezóny v jiném dresu, je připraven to na podzim zkusit znovu.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -